ACTUALITATE 24 ianuarie 2010

Temperaturile foarte scăzute au făcut o victimă la Târgu-Secuiesc

de Covasna Media | 583 vizualizări
Gerul din ultimele zile a ucis un bărbat la Târgu-Secuiesc, acesta fiind găsit fără suflare, în stradă. 25ian2010-gerŞeful Ambulanţei Covasna, Tiberiu Poştoacă, a declarat că bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a suferit un infarct facilitat de temperatura foarte scăzută de afară. Dincolo de această întâmplare, Ambulanţa nu a avut de-a face cu cazuri deosebite sau grave provocate de către zilele geroase. Ultimele două nopţi au fost deosebit de geroase, în judeţul Covasna înregistrându-se temperaturi de până la minus 28 de grade

Gerul din ultimele zile a ucis un bărbat la Târgu-Secuiesc, acesta fiind găsit fără suflare, în stradă.

25ian2010-gerŞeful Ambulanţei Covasna, Tiberiu Poştoacă, a declarat că bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a suferit un infarct facilitat de temperatura foarte scăzută de afară.

Dincolo de această întâmplare, Ambulanţa nu a avut de-a face cu cazuri deosebite sau grave provocate de către zilele geroase. Ultimele două nopţi au fost deosebit de geroase, în judeţul Covasna înregistrându-se temperaturi de până la minus 28 de grade Celsius. În următoarele două nopţi, în judeţele Covasna, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Braşov şi Harghita se vor înregistra temperaturi extreme, cu valori minime ce vor cobori sub - 26 de grade. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis ieri cod portocaliu pentru aceste judeţe, arătând că în aceste zone temperatura ar putea coborî până la minus 31 de grade Celsius.

Prefectul judeţului Covasna, György Ervin, a declarat duminică, după video-conferinţa convocată de premierul Emil Boc pe tema codului portocaliu, că Prefectura a stabilit contactele cu Poliţia, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) şi Spitalul Judeţean, pentru prevenirea crizelor.

Patrule şi ceai cald

La Sfântu-Gheorghe, patrulele Poliţiei Comunitare au o sarcină în plus în aceste zile, ele trebuind să intervină în cazul în care observă oameni fără adăposturi sau îngheţaţi pe străzi. Potrivit şefului Poliţiei Comunitare, Hadnagy Istvan, patrulele au ca sarcină transportarea celor fără adăpost la blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului sau, după caz, la Serviciul de urgenţe al Spitalului Judeţean din municipiu. Directorul Direcţiei pentru Asistenţă Comunitară din Sfântu-Gheorghe, Tanko Vilmos, a declarat că, până în prezent, nu s-a înregistrat niciun caz de persoană adusă la Sing-Sing din cauza lipsei de adăpost. Tot pentru a preîntâmpina efecte mai grave ale gerului, Direcţia pentru Asistenţă Comunitară oferă zilnic, între orele 12 şi 14, ceai cald gratuit, la Cantina Socială.

Monica Rizea

Foto: mediafax

Teme articol: frig ger deces cod portocaliu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.