ACTUALITATE 10 mai 2024

Tehnologia de printare 3D, utilizată pentru a acoperi lipsa unor piese esențiale (CP)

de Covasna Media | 1126 vizualizări

Pentru a acoperi lipsa unor piese esențiale, care adesea sunt livrate cu dificultate și sunt costisitoare, Gospodărie Comunală SA a achiziționat recent o imprimantă 3D, cu ajutorul căreia acestea vor putea fi produse în regie proprie, în doar câteva ore, reducând semnificativ timpul pentru soluționarea defecțiunilor. 

„Majoritatea defecțiunilor apar la conductele sau pompele de canalizare. În cazul acestora din urmă, problema o reprezintă deșeurile care ajung în canalizare, dar una dintre piesele care se defectează cel mai des este o garnitură care costă în jur de 400 de lei bucata, iar livrarea ei durează 4-5 zile. Colegul nostru Kelemen Szabolcs ne-a sugerat să realizăm noi aceste piese, cu ajutorul unei imprimante 3D, deoarece pot fi produse și montate de colegii noștri în doar câteva ore”, a declarat Kozsokár Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.

Imprimanta 3D a trecut de faza de testare, piesele fabricate pe plan local fiind deja utilizate în mai multe locuri. Kelemen Szabolcs a explicat că garniturile realizate cu ajutorul acestei tehnologii funcționează, însă au fost fabricate inclusiv cleme de montare pe șine pentru echipamentele electrice, un mâner care poate fi atașat la o pânză de ferăstrău, precum și elemente de suspensie pentru pompe. Întrebarea este cât de bine va rezista la efort materialul imprimat 3D. Dacă se dovedește că aceste piese au o calitate comparabilă cu cea a pieselor disponibile în magazine, investiția, care se ridică la aproximativ 4.000 de lei, și-a atins scopul.

„Colegii noștri caută constant soluții pentru a rezolva într-o manieră cât mai eficientă, ieftină și mai ales rapidă problemele care se ivesc, lucru care mă încântă. Imprimarea 3D este doar una dintre metodele pe care le folosim, însă apar tot mai multe oportunități de care vrem să profităm: digitalizăm rețeaua și a apărut și posibilitatea de a analiza prin satelit punctele în care pot exista scurgeri. Anii următori vor aduce cu siguranță multe inovații tehnologice”, a mai declarat Kozsokár Attila.

Gospodărie Comunală SA 

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.