ACTUALITATE 26 ianuarie 2021

TEGA își propune să reia organizarea Târgului Producătorilor și Meșteșugarilor

de Daniela Luca | 1898 vizualizări

Decizia aparține Direcției de Sănătate Publică 

După trei luni de pauză, compania de salubritate TEGA ar dori să reia organizarea Târgului Producătorilor și Meșteșugarilor din Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. Dacă DSP-ul va da acordul, următorul târg ar putea să aibă loc între 6 și 7 februarie. 

„Noi anul trecut am predat cererea că pe 6 și 7 februarie ar fi primul târg, dar încă nu am primit niciun semnal. Ultimul răspuns a fost – „de ce ne interesează pe noi atât de mult acel târg”. DSP decide. Noi am predat documentele către fiecare autoritate locală care dispune de autorizare, dar noi așteptăm încă. Sperăm că o să aibă loc,  pentru că am înțeles că și școlile e posibil să se redeschidă, mall-urile sunt deschise. Nu știu de ce nu putem organiza un astfel de târg care este și în aer liber. Din septembrie n-am mai organizat târgul”, ne-a spus directorul TEGA, Máthé László.

Directorul DSP Covasna, Ágoston László, ne-a spus că vor analiza condițiile în care ar urma să se desfășoare evenimentul, iar în funcție de asta se va lua o decizie. 

Calendarul desfășurării Târgului Producătorilor și Meșteșugarilor din Piața Centrală din Sfântu Gheorghe va fi votat în ședința ordinară de Consiliu Local, din 29 ianuarie. 

„Noi aprobăm calendarul anual, dar de fiecare dată raportat la condițiile existente la momentul respectiv se va solicita avizul sau aprobarea DSP. Dacă se va aproba, se va ține. Nu pot să mă pronunț în locul lor. Indicele pentru Sfântu Gheorghe se pare că e pe un trend bun. Suntem sub 1,5 și aș propune să aprobe, dar decizia este a lor. Și de vreme mai depinde, pentru că s-ar putea să fie foarte frig și să nu iasă oamenii din case”, ne-a declarat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Conform raportărilor autorităților locale, la finalul săptămânii trecute rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în Sfântu Gheorghe a fost 1,19 la mia de locuitori. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.