ACTUALITATE 11 iulie 2022

TEGA explică de unde provine apa pentru stropit şi spălat locurile publice

de Covasna Media | 951 vizualizări

În Sfântu Gheorghe, societatea de salubritate TEGA S.A. curăță drumurile, coșurile de gunoi, punctele de colectare, aleile și multe alte locuri publice cu apă sau apă cu substanţe chimice.

Directorul companiei, Máthé László, a explicat: „Mulți oameni au întrebat cum și de ce se efectuează aceste operațiuni de spălare. Sunt locuri care trebuie dezinfectate, de exemplu, după Zilele Sfântu Gheorghe trebuie îndepărtate deversările de ulei, dar sunt și locuri în care trebuie să dezinfectăm gangurile. Nu voi intra în detalii, uneori condițiile vorbesc de la sine și este sarcina noastră, sau chiar datoria noastră, să curățăm o anumită contaminare. Pentru că problema apei a fost scoasă în evidență în ultimele săptămâni, trebuie să facem și noi o precizare: avem un puţ propriu, care are apă curată, dar nu este de calitate potabilă, cu un nivel de nitrați mai mare decât este sănătos pentru om, dar este excelentă în combinaţie cu clor sau alte soluții dezinfectante. Am vrut să fim autonomi din punct de vedere al aprovizionării cu apă și, nu în ultimul rând, să fim eficienți din punct de vedere al cheltuielilor”

Conducerea TEGA a declarat că în total, în județ, se spală cu 6 camioane care sunt active mai ales în timpul nopții, deoarece se deplasează încet și nu îngreunează traficul auto în acest fel. 

La începutul acestui an, TEGA a finalizat un puț de mare randament la o adâncime de 60 de metri, deoarece în sezon se folosesc până la 1.000 de metri cubi de apă pe zi în diverse scopuri – apa nu este gratuită, dar este considerabil mai ieftină. „Irigarea cu apă potabilă nu este promovată nicăieri în UE, iar noi credem că este o soluție mai corectă”, a conchis Máthé László.

TEGA S.A.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.