ACTUALITATE 26 noiembrie 2021

TEGA este pregătită pentru deszăpezirea pe timpul iernii

de Covasna Media | 1424 vizualizări

„Ne-am umplut stocurile, suntem pregătiţi pentru iarnă”, a declarat directorul TEGA S.A., Máthé László. Compania publică de salubritate este responsabilă pentru deszăpezirea municipiului Sfântu Gheorghe și a localităților învecinate.

La fel ca în trecut, contractul TEGA acoperă drumurile principale ale orașului, dar există un număr mic de străzi secundare unde nu se curăță zăpada, iar unele secțiuni de drumuri neasfaltate nu pot fi curățate, deoarece utilizarea plugurilor de zăpadă necesită o suprafață mai mult sau mai puțin plană.

Deszăpezirea începe întotdeauna de pe drumurile cele mai aglomerate și continuă spre drumurile mai puțin importante. În caz de ninsoare, plugurile de zăpadă lucrează continuu, ceea ce este de obicei suficient, dar nu este neobișnuit ca zăpada să acopere drumul curățat în câteva minute, chiar dacă nu este foarte abundentă. „Anul trecut am avut două zile ca acestea și fenomenul este același ca și la drumuri: chiar dacă utilajele de deszăpezire lucrează foarte des, sunt atât de multe precipitații încât trebuie să deszăpezească în fiecare minut. În astfel de cazuri, lucrăm 100% cu toate forțele noastre, dar sperăm, de asemenea, că utilizatorii drumurilor vor ține cont de faptul că există zăpadă sau polei pe carosabil. Acesta va fi curățat imediat ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru. De asemenea, am făcut îmbunătățiri în acest domeniu, achiziționând în acest an un nou plug de zăpadă”, a declarat directorul TEGA.

Flota TEGA include în prezent două camioane care funcționează ca mașini de stropit în timpul verii, iar iarna sunt folosite pentru a stropi carosabilul cu o soluție de clorură de calciu, șase șlefuitoare și opt pluguri de zăpadă, precum și opt vehicule mai mici cu perii pentru a curăța carosabilul atunci când ninge. 

Stocurile de iarnă ale societăţii constau în prezent în 350 de tone de sare, 200 de tone de nisip și 100 de tone de clorură de calciu lichidă. Acestea vor fi, desigur, completate în timpul iernii, în funcție de necesități.

TEGA S.A.

Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.