ACTUALITATE 8 iulie 2012

Tecău a ratat a treia oară consecutiv un trofeu la Wimbledon!

de Covasna Media | 64 vizualizări

Românul Horia Tecău a pierdut sâmbătă, alături de suedezul Robert Lindstedt, finala probei de dublu a turneului de la Wimbledon. Cei doi au fost învinşi de perechea Jonathan Marray / Frederik Nielsen, scor 6-4, 4-6, 6-7(5), 7-6(5), 3-6.

Horia Tecău şi Robert Lindstedt au ajuns pentru a treia oară consecutiv în finala probei de dublu a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. De fiecare dată, cei doi au ratat şansa de a pune mâna pe trofeu.

Sâmbătă, cuplul româno-suedez a capotat în faţa perechii formată din britanicul Jonathan Marray şi danezul Frederik Nielsen, scor 6-4, 4-6, 6-7(5), 7-6(5), 3-6.

Tecău şi Lindstedt au câştigat primul set, dar nu au putut să-şi consolideze avantajul. Cei doi jucători au cedat seturile 2 şi 3 şi au revenit miraculos în tie-break în cel de-al patrulea. Setul decisiv a curs într-o singură direcţie, iar Marray şi Nielsen au triumfat.

Câştigătorii au obţinut un cec de 260.000 de lire sterline, iar perechea româno-suedeză 130.000 de lire sterline.

Tecău şi Lindstedt au mai jucat finala de la Wimbledon în 2010 şi în 2011, atunci fiind învinşi de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), respectiv Mike Bryan/Bob Bryan (SUA). Românul şi suedezul au trecut în acest an de Melzer şi Petzschner în semifinale.

Singurul român care a câştigat turneul de la Wimbledon la dublu masculin este Ilie Năstase. Acesta s-a impus, alături de americanul Jimmy Connors, în finala din 1973, în faţa unui cuplu australian, John Cooper/Neale Fraser.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.