ACTUALITATE 15 iunie 2017

Teatrul Independent Osonó a organizat workshopuri în zece orașe din țară

de Covasna Media | 1119 vizualizări

Ministerul Resurselor Umane din Ungaria a co-finanțat Programul Trupei Osonó de educație teatrală, care s-a derulat între 15 mai și 13 iunie 2017. Doi membri ai Trupei, Fazakas Misi și Mucha Oszkár, au condus ateliere de arta actorului, respectiv de dezvoltare a personalității pentru tineri din comunitățile care nu au acces la evenimente teatrale sau care trăiesc în zone defavorizate din punct de vedere cultural, social şi economic. Scopul acestor ateliere de pedagogie teatrală, care au reunit aproape 500 de tineri, a fost activarea resurselor creative şi de comunicare ale fiecărui participant şi valorificarea lor în funcţie de interesele personale şi de grup.

Până acum, Trupa Osonó a organizat ateliere teatrale în 25 de țări de pe 3 continente. Acest Program de educaţie teatrală este cel mai recent şi a implicat școli din Rupea, Săcele, București, Corund, Miercurea Nirajului, Gherla, Zalău, Arad, Timișoara și Brașov.

Teatrul Independent Osonó este sprijinit de Fundația Tiszta Formák Alapítvány din Ungaria, iar întreaga sa activitatea se întemeiază pe continua interacţiune dintre trei componente: teatru, educație și proiecte sociale. În acest sens, în primele cinci luni al anului 2017, Trupa a susţinut 33 reprezentaţii teatrale și a organizat 60 de workshopuri pentru tineri și pedagogi.

 

 

Teme articol: teatru Osono workshop
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.