ACTUALITATE 23 noiembrie 2015

Teatrul independent Osonó, în turneu în Ungaria şi Ucraina

de Agerpres | 972 vizualizări

Teatrul independent Osonó din Sfântu Gheorghe a plecat într-un turneu de două săptămâni în Ungaria şi Ucraina cu două spectacole proprii, „Chipul din oglinda apei” şi „Cercul prietenilor neştiuţi”.

Managerul trupei, regizorul Fazakas Misi, a declarat că, în această perioadă, Osonó va susţine 16 reprezentaţii, urmate de dezbateri cu spectatorii.

„Primele reprezentaţii vor fi în Ucraina, pe 24 şi 25 noiembrie, la Berehove. În Ungaria, vom juca în oraşele Tokaj, Debrecen, Szentes, Kiskunfelegyhaza, precum şi la Teatrul 'Katona Jozsef' din Budapesta. În acest turneu, prima parte a zilei va fi dedicată proiectului Osonó 'Teatru în săli de clasă', respectiv reprezentaţii cu 'Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez', urmate de un atelier de pedagogie teatrală. Seara, trupa va juca pentru publicul larg”, a declarat Fazakas Misi.

Potrivit acestuia, înainte de plecarea în turneu, Osonó a susţinut, în decurs de şase zile, 17 reprezentaţii la Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Carei.

Spectacolul documentar „Chipul din oglinda apei” al trupei din Sfântu Gheorghe, montat în urmă cu aproape cinci ani, a fost prezentat până acum în peste 160 de oraşe din 21 de ţări de pe trei continente şi surprinde aspecte legate de viaţa familiilor contemporane, de relaţiile dintre părinţi şi copiii însinguraţi, neglijaţi, lipsiţi de dragoste, de valori şi idealuri.

Fazakas Misi spune că cel de-al doilea spectacol, „Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez”, jucat de tineri români şi maghiari, deschide „un necesar şi aşteptat spaţiu de dialog”, unde aceştia „prind curajul de a vorbi despre ceea ce au păstrat sub tăcere”, eliberându-se din „captivitatea unor clişee şi prejudecăţi etnice”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.