ACTUALITATE 15 iunie 2015

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe la Bursa de Spectacole de la Sibiu

de Covasna Media | 774 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe participă în perioada 15-20 iunie la Bursa de Spectacole de la Sibiu, eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ce reunește spectacole din 70 de țări, 427 evenimente și un număr de 65.000 de spectatori pe zi.

Pe durata celor 6 zile, în cadrul Bursei se vor reuni operatori culturali și artiști care vor prezenta și promova producțiile proprii și proiectele în curs de desfășurare din domeniul artelor spectacolului.

Dintre companiile care s-au înscris deja la eveniment amintim: Bandart Production (Ungaria), Polyplanity Production (Grecia), TIDA – Théâtre Danse (Italia), Yohangza (Coreea de Sud), NordbergMovement (Suedia), Bad New Days Performing Arts (Canada) și Peripecia Teatro (Portugalia).

Din România și-au anunțat prezența Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Drum Cafe (București), Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova și compania Unfold Motion (Timișoara).”

Teatrul  „Andrei Mureșanu” va fi prezent în cele șase zile cu un stand special amenajat, la care Monica Midvighi – director interimar, Mirela Bucur – regizoare și actriță și Ana-Maria Butoi – colaborator secretariat literar, vor promova și prezenta în fața directorilor de festival și operatorilor culturali din întreaga lume, atât spectacolele teatrului, cât și orașul Sfântu Gheorghe.

TAM la sibiu 1

Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală Europeană 2021

Încă un eveniment de susținere, din partea Teatrului „Andrei Mureșanu”, a candidaturii orașului Sfântu Gheorghe la titlul de Capitală Europeană în anul 2021, după Festivalul Internațional de Teatru „Atelier”, ce tocmai s-a încheiat.

În cadrul FITS se vor întâlni și reprezentanții a 11 orașe românești și a șapte orașe din Grecia care aspiră la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, în cadrul unui eveniment dedicat. În cadrul conferinței, reprezentanții oraşelor din România și din Grecia care aplică pentru acest titlu vor avea ocazia unică de a intra în dialog cu Karel Bartak și de a primi consiliere pentru proiectele pe care le au în pregătire. La această conferință în ziua de luni, 15 iunie, au participat și reprezentanții biroului de imagine și organizare din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.