ACTUALITATE 4 decembrie 2009

Târgul de Crăciun de la Sfântu Gheorghe atrage zeci de comercianţi

de Covasna Media | 401 vizualizări
Mai mulţi comercianţi decât spaţii de vânzare [singlepic=675,250,250,,left]Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a achiziţionat încă zece căsuţe de lemn pentru Târgul de Crăciun din acest an, ca urmare a interesului tot mai ridicat pe care comercianţii din oraş l-au arătat pentru acest eveniment. Preţul total al căsuţelor este de 25.000 de lei, însă autorităţile locale vor achita în acest an doar jumătate din sumă, urmând ca restul să fie plătită în 2010.

Mai mulţi comercianţi decât spaţii de vânzare

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a achiziţionat încă zece căsuţe de lemn pentru Târgul de Crăciun din acest an, ca urmare a interesului tot mai ridicat pe care comercianţii din oraş l-au arătat pentru acest eveniment. Preţul total al căsuţelor este de 25.000 de lei, însă autorităţile locale vor achita în acest an doar jumătate din sumă, urmând ca restul să fie plătită în 2010.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că, odată cu această achiziţie, municipalitatea se află acum în posesia a 27 de căsuţe pentru comercianţi, cinci dintre acestea urmând să fie amplasate în incinta celor două patinoare - cel de la Stadionul Mic din cartierul Simeria şi cel din zona străzilor Nicolae Iorga – Crângului, în apropierea unui teren de joacă pentru copii.

Potrivit viceprimarului Sztakics, până în prezent şi-au anunţat dorinţa de a participa la Târgul de Crăciun 33 de comercianţi, drept pentru care, în cazul acelora care vor vinde mărfuri asemănătoare, se va încerca o comasare în aceeaşi căsuţă, în dorinţa de a nu refuza pe nimeni. Participarea comercianţilor la Târgul din acest an este gratuită, ca şi la cel din 2008, însă din motive total diferite.

„Anul trecut am oferit gratuitate, pentru că nu prea exista interes din partea comercianţilor, iar anul acesta oferim gratuitate tocmai pentru că aceştia au venit în număr atât de mare. Dacă însă interesul se va menţine la fel de ridicat şi anul viitor, vom începe să percepem o anumită taxă de participare”, a explicat Sztakics Eva.

Târgul de Crăciun, ce va fi amplasat în centrul municipiului, va funcţiona din 17 până în 24 decembrie, între orele 11 şi 19, iar în cadrul acestuia se vor comercializa diverse mărfuri, de la articole de îmbrăcăminte de sezon, până la cărţi ori turtă dulce, mere coapte şi vin fiert. Tot pentru perioada Crăciunului, Primăria va amenaja în Parcul Central şi un orăşel al copiilor, pentru care au fost realizate diverse figurine şi imagini colorate cu personaje de basme sau desene animate, pentru cei mici.

Monica Rizea

Teme articol: parc targ comercianti
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.