ACTUALITATE 18 martie 2010

Târgu-Secuiesc va rămâne cu o singură staţie de epurare

de Covasna Media | 222 vizualizări
19mar2010-epurareUnul dintre planurile pe termen scurt al Operatorului Regional Unic SC Gospodărire Comunală SA îl reprezintă închiderea uneia dintre stațiile de epurare care funcționează în municipiul Târgu-Secuiesc. Motivul este, spune directorul GospCom, Fejer Alexandru, că nu se justifică existența a două stații la o populație de 22.000 de locuitori, în condițiile în care orașe incomparabil mai mari au numai una singură și se descurcă

19mar2010-epurareUnul dintre planurile pe termen scurt al Operatorului Regional Unic SC Gospodărire Comunală SA îl reprezintă închiderea uneia dintre stațiile de epurare care funcționează în municipiul Târgu-Secuiesc.

Motivul este, spune directorul GospCom, Fejer Alexandru, că nu se justifică existența a două stații la o populație de 22.000 de locuitori, în condițiile în care orașe incomparabil mai mari au numai una singură și se descurcă, pentru că nu este nevoie de mai mult.

„O stație ar reuși să acopere necesarul. Vrem să rămânem cu o stație, dar trebuie să rezolvăm colectorul care leagă canalizarea de stație”, a spus Fejer. O altă problemă pentru care se fac demersuri să fie rezolvată este a apei, care conține mult fier ce trebuie redus.

Cele două stații funcționează de dinainte de 1989 și la un moment dat erau chiar 3, până la închiderea societății de Amidon. Stația care pare că are cele mai multe șanse să rămână în funcțiune este Catalina.

Ca număr de angajați, în medie este vorba despre 12 angajați pe stație. După închiderea uneia dintre stații, angajații vor fi angrenați în alte activități ale GospCom.

Ana Sidon

Foto: epurareapa.com

Teme articol: statie de epurare GospCom
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.