ACTUALITATE 16 iulie 2019

Târgu Secuiesc ar putea avea prima bancă „inteligentă” din județ

de Daniela Luca | 564 vizualizări

Aproape 860 de persoane au pedalat pentru un scop bun

Programul „Pedalează pentru un scop bun” derulat vineri, 12 iulie, la Târgu Secuiesc s-a bucurat de succes și în acest an. Un număr de 859 de participanți, uniți de un scop comun, și-au luat bicicletele și și-au dat întâlnire la Sala Sporturilor. Conform primelor estimări, ei au reușit să colecteze în jur de 30.000 de lei. Suma va fi folosită pentru crearea unui loc de joacă pentru grădinița specială din oraș, dar și pentru amenajarea unei bănci „inteligente”. 

A cincea ediție a acțiunii cicliste de strângere de fonduri care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute a reușit să își atingă din nou dublul scop, acela de a colecta suma necesară pentru a finanța proiectele comunitare, dar și acela de a responsabiliza și implica membrii comunităţii în susţinerea lor. 

Deși numărul participanților nu l-a depășit pe cel de anul trecut, totuși organizatorii s-au declarat mulțumiți de rezultatele programului. 

Un număr de 859 participanți, dintre care  479 adulți și 377 copii au acceptat provocarea și au ieșit vineri să pedaleze pentru comunitatea din care fac parte. Ei au efectuat în total peste 4.000 de ture și au parcurs astfel 17.392 de kilometri. 

 Participantul cel mai în vârstă a fost Ferenc Gábor. Bărbatul în vârstă de 83 ani a reușit să efectueze patru ture, adică peste opt kilometri. 

Bucuria celor prezenți vineri la Târgu Secuiesc a fost alimentată și de prezența micuțului Imre Kristóf, copilul pentru care s-au colectat o parte din fonduri la ediția de anul trecut.  

„Ne bucurăm că l-am avut pe Imre Kristóf alături de noi și că a pedalat și el. Asta a însemnat că acțiunea de anul trecut a dat rezultate și spitalizarea l-a ajutat să se recupereze, iar asta ne face foarte mândri”, ne-a declarat directorul executiv al Fundației, Bereczki Kinga, care a adăugat totodată că vineri s-au colectat aproximativ 30.000 de lei, conform primelor estimări. 

Scopul pentru care s-a pedalat în acest an nu a fost ales la întâmplare. Locuitorii din Târgu Secuiesc au votat pentru diverse cauze, iar în cele din urmă s-a decis că o parte din bani vor fi investiți în amenajarea unui loc de joacă pentru grădinița specială din oraș. Cealaltă parte din sumă va fi cheltuită pentru a amplasa o bancă „inteligentă” în Piața Gábor Áron, unde locuitorii vor putea să își încarce cu ușurință telefonul, tableta sau laptopul.

„Anul acesta au participat mulți copii și familii, ceea ce a întărit caracterul comunitar al acțiunii. Față de anii precedenți, când majoritatea participanților au ieșit din acțiune deja la a doua rută, anul aceasta se caracterizează printr-o atitudine pozitivă de acționare a participanților, limita inferioară de ture efectuate ridicându-se la 4-5 ture în general”, mai transmit reprezentanții Fundației.

Strângerea de donații s-a realizat prin susținerea financiară de către sponsori a turelor parcurse de cicliști. Fiecare tură efectuată a valorat 5 lei, bani care au intrat în fondul programului, la care s-au adăugat și taxele de înregistrare. 

Ca și la edițiile precedente, cel mai eficient participant a fost premiat de către Fundație. Deși nu a efectuat un număr maxim de ture, Bakó Fazakas Bátor, tânărul care a câștigat acest titlu a reușit să atragă cei mai mulți sponsori, respectiv să strângă cei mai mulți bani, 145 de lei. 

Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun”, lansată în 2012, a reușit să organizeze 10 evenimente sportive la care au luat parte mii de participanți din Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. 

Metoda utilizată de Fundația Comunitară Covasna este o acțiune de strângere de fonduri prin acțiuni sportive, pentru implementarea unor proiecte și inițiative comunitare, dar și implicarea membrilor comunității în susținerea acestora. De-a lungul timpului, acțiunea a reușit să colecteze peste 100.000 de lei și să sprijine numeroase cauze.  

Ediția de anul trecut care a avut loc la Târgu Secuiesc a adunat 960 de participanți, care au parcurs aproape 49.000 de kilometri. 

Sursă foto: Facebook/Tekerj egy jó célért/Pedaleaza pt. un scop bun

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.