ACTUALITATE 18 iunie 2010

Tăierile de 25% din salarii, contracarate cu pensionări anticipate în Primăria Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 836 vizualizări
Tăierile de 25% din salariile bugetarilor, anunţate de Guvernul Boc ca măsuri anti-criză, îi sperie pe angajaţii Primăriei Sfântu Gheorghe, care încearcă să evite noile reguli… pensionându-se. Primarul Antal Arpad a declarat că vestea scăderii salariilor a adus schimbări la Primărie, existând tot mai mulţi angajaţi care au cerut pensionarea anticipată. „Foarte multe persoanne au

Tăierile de 25% din salariile bugetarilor, anunţate de Guvernul Boc ca măsuri anti-criză, îi sperie pe angajaţii Primăriei Sfântu Gheorghe, care încearcă să evite noile reguli… pensionându-se.

Primarul Antal Arpad a declarat că vestea scăderii salariilor a adus schimbări la Primărie, existând tot mai mulţi angajaţi care au cerut pensionarea anticipată.

„Foarte multe persoanne au cerut pensionări anticipate şi evident că le-am aprobat, nu aveam cum să nu o fac. Au plecat de la Grădinărie patru-cinci persoane care se ocupau cu spaţiile verzi, de la Biroul locativ alte patru persoane… Practic, dacă cineva pleacă acum în pensie anticipată ia aproximativ aceeaşi pensie cât ar lua şi salariul scăzut cu 25%”, a spus primarul Antal, adăugând că din cauza blocării posturilor, se poate angaja doar o singură persoană la şapte persoane plecate.

Potrivit lui Antal Arpad, Primăria Sfântu-Gheorghe a fost părăsită şi de unii angajaţi tineri, care au plecat de la un salariu de funcţionar de 800 de lei în sistemul privat, la salarii de aproape 2.000 de lei. Primarul Antal şi-a exprimat regretul că din instituţie pleacă în general cei capabili, astfel că urmările măsurilor anti-criză nu fac nici măcar ca Primăria să scape de acei angajaţi care nu sunt atât de eficienţi sau performanţi.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
blonda de la DREPT, 21 iunie 2010
http://www.lista-rusinii.com/ aici sunt toti deputatii si senatorii care auu sustinut taierea pensilor si a salariilor inclusiv fostul primar ..
Cititor, 21 iunie 2010
"Primarul Antal Arpad a declarat că vestea scăderii salariilor a adus schimbări la Primărie, existând tot mai mulţi angajaţi care au cerut pensionarea anticipată..... Primăria citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.