ACTUALITATE
16 august 2012
Tabără 'Pro natura' în Delta Dunării
de Agerpres |
404 vizualizări
Mai mulţi elevi de la patru licee din judeţele Covasna şi Tulcea vor participa la tabăra ecologică ''Junior Young Ranger'', organizată de Fundaţia ''Pro Natura'' în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
Aceştia vor petrece următoarele zece zile în localităţile Maliuc şi Vadu, unde vor învăţa, printre altele, cum se inelează păsările, cum pot fi identificaţi liliecii cu ajutorul sunetelor, cum poţi să te orientezi în natură, care sunt măsurile de prim-ajutor, dar şi ce obiceiuri şi tradiţii au oamenii care trăiesc în Deltă.
''Cursurile vor fi susţinute de profesori universitari, de specialişti ai Societăţii Române de Ornitologie, de muzeografi, dar şi de oameni simpli, cum ar fi pescarii de la care copiii pot afla spre exemplu cum se face un năvod'', a declarat pentru AGERPRES directorul executiv al Fundaţiei 'Pro natura' Covasna, Cătălin Lazăr.
Acesta a mai spus că luna august este cea mai potrivită pentru observarea păsărilor, deoarece ele se pregătesc de migraţie, prin urmare pe lângă observaţii, elevii vor avea ocazia să surprindă imagini deosebite, iar în toamnă să le prezinte publicului în cadrul unei expoziţii de fotografii ce va fi găzduită de Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, partener în acest proiect.
Cătălin Lazăr a precizat că tabăra are ca slogan ''Delta ne priveşte pe noi toţi'' şi este gratuită pentru participanţi, proiectul fiind finanţat de Fundaţia pentru parteneriat şi MOL România, dar şi de o serie de sponsori care au înţeles importanţa de a se implica în educaţia tinerei generaţii în spirit ecologist.
''Iniţial ne-am gândit să ducem 20 de copii în această tabără, 10 din judeţul Covasna şi 10 din Tulcea, dar ulterior au apărut şi alţii care au dorit să vină cu noi. Acest lucru a fost posibil graţie sponsorilor care au înţeles rolul şi importanţa protecţiei mediului, iar printre aceştia se numără Fundaţia pentru parteneriat, MOL România, OTP Sfântu Gheorghe, Doripesco Braşov, CNC Construct Braşov, Tribel FF şi Unitatea militară Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe care ne-a asigurat corturile'', a mai spus Cătălin Lazăr.
Ceilalţi parteneri implicaţi în proiect sunt Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Inspectoratele Şcolare Covasna şi Tulcea, Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna, Palatul Copiilor şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.