ACTUALITATE 28 mai 2017

Tabără Interetnică de Teatru

de Covasna Media | 1096 vizualizări

Teatrul Independent Osonó, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, va organiza între 23-27 iulie, a treia ediție a Taberei Interetnice de Teatru, care se va desfășura în Zăbala (la Csipkés, județul Covasna), cu scop de a crea un spațiu de întâlnire și de cunoaștere pentru tinerii români și maghiari, prin jocuri teatrale și de echipă, exerciții de autocunoaștere și de dezvoltare a personalității. Astfel, tabăra este destinată tinerilor maghiari și români, pasionați de teatru și care au vârsta peste 14 ani.

Atelierele vor fi conduse de Fazakas Misi, conducătorul și regizorul Teatrului Osonó, și de Iustinian Turcu, actor la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, câștigătorul premiului UNITER pentru debut din anul aceasta. Pe lângă atelierele teatrale, tinerii vor începe fiecare dimineață cu exerciții de încălzire fizică și mentală, iar seara vor repeta scenele pe care o să le prezinte în ultima zi a taberei.

Taxa de participare este de 265 lei, sumă care include cazarea și masa de trei ori pe zi, precum și atelierele (workshopurile).

Cei interesați se pot înscrie pe email osonoszinhaz@osono.ro, sau prin telefon 0740578725. Înscrierile se pot face pînă în data de 10 iulie.

Despre atmosfera Taberei de anul trecut, participanții și-au exprimat opiniile și entuziasmul în următoarele articole:

Briana Macovei, Miercurea Ciuc (14 ani): A fost unic, o experiență fantastică pe care aș repeta-o oricând. Am cunoscut niște persoane de naționalitate maghiară și am interacționat cu ele de parcă ne cunoșteam de ani de zile. Am învățat, prin intermediul activităților ce înseamnă liniște, concentrare, emoție si ce este dragostea. Am început să mă descopăr, să-mi dau seama cine sunt și ce îmi doresc.

Szász Renáta, Sfântu Gheorghe (14 ani): Am sentimente foarte complexe și mi-aș dori să mă reîntorc în tabără. Am rămas cu o experiență care-mi va fi de folos, dar cred că cel mai mare câștig este încrederea reciprocă pe care am construit-o în grupul nostru.

Maria Bujancă, Timișoara (17 ani): Dacă cineva spune că nu se poate face ceva, acolo unde sunt și români și maghiari, spuneți-le să facă o vizită în tabăra interetnică de teatru. Un exercițiu la un atelier includea privitul direct în ochi. Când priveam pe cineva în ochi, vedeam în fața mea un om, nu un român sau un maghiar. Pentru mine, de când am avut pentru prima dată acest contact vizual și ne dădeam voie unul altuia timp de câteva secunde să ne privim sufletele unii altora, nu a mai fost tabără interetnică de teatru, a fost doar tabără de teatru.

Bartos Elekes Imre, Târgu Mureș (17 ani): Cuvântul cel mai potrivit pentru a caracteriza tabăra interetnică este cunoașterea. Am avut posibilitatea de a cunoaște oameni noi, tineri români, moduri de gândire diferite, alte forme de învățare. Și prin toate astea, am început să mă descopăr pe mine însumi. S-a mișcat ceva în mine, ceva care îmi va schimba felul cum privesc lumea în care trăiesc.

(Fazakas Misi)

 

 

 

 

Teme articol: teatru tabara Osono
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.