ACTUALITATE 16 iunie 2010

Tabără de sculptură în Parcul Central

de Covasna Media | 836 vizualizări
Artiştii plastici lucrează la zece sculpturi din lemn care vor fi amplasate în mai multe locuri din Sfântu Gheorghe Timp de zece zile, în Parcul Central din Sfântu Gheorghe se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Tabărei de sculptură la care participă zece artişti plastici din ţară şi străinătate. Cei zece artişti implicaţi în tabără vor realiza, în următoarele zile, zece lucrări din lemn care vor fi amplasate în diverse locuri publice din oraş. Sculpturile vor fi realizate în lemn, într-o atmosferă deschisă accesibilă trecătorilor

Artiştii plastici lucrează la zece sculpturi din lemn care vor fi amplasate în mai multe locuri din Sfântu Gheorghe

Timp de zece zile, în Parcul Central din Sfântu Gheorghe se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Tabărei de sculptură la care participă zece artişti plastici din ţară şi străinătate. Cei zece artişti implicaţi în tabără vor realiza, în următoarele zile, zece lucrări din lemn care vor fi amplasate în diverse locuri publice din oraş.

Sculpturile vor fi realizate în lemn, într-o atmosferă deschisă accesibilă trecătorilor, tocmai pentru ca oamenii să se simtă mai aproape de actul de creaţie. La final, lucrările artiştilor vor fi amplasate în diverse zone ale oraşului - în special unde nu prea mai există vegetaţie, pentru a mai estompa din imaginea plină de beton pe care a impus-o era comunistă şi pentru a îmbogăţi spaţiul public.

Artistul Petrovics Istvan, din Sfântu Gheorghe, va realiza la rândul său o lucrare ce va înfăţişa o pasăre în zbor, care va fi amplasată în faţa noii Săli de sport din cartierul Simeria.

Tabăra de sculptură din Parcul Central se înscrie în rândul evenimentelor ce marchează Anul artelor plastice, sărbătorit în 2010 în întregul judeţ prin diverse evenimente tematice. Anul artelor plastice este organizat şi în memoria marelui portretist covăsnean, Miklos Barabas, de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 200 de ani.

Monica Vajna

Teme articol: lemn tabara sculptura
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.