ACTUALITATE 24 iunie 2010

Tabăra de la Pădureni - închisă pentru modernizare

de Covasna Media | 41 vizualizări
Investiţia de un milion de lei va fi demarată în iulie Tabăra de la Pădureni va fi închisă de la 1 iulie, Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Covasna urmând să investească un milion de lei în lucrări de modernizare şi reabilitare. Directorul coordonator al DJT Covasna, Ramon Grosos, a declarat că lucrările de reabilitare, care vor cuprinde refacerea sălii de mese, a bucătăriei, a grupurilor sanitare, mansardarea clădirii, realizarea a încă 18 locuri de cazare, precum şi alte finisaje, vor dura până spre sfârşitul anului, drept pentru care Tabăra va rămâne închisă în acest sezon.

Investiţia de un milion de lei va fi demarată în iulie

Tabăra de la Pădureni va fi închisă de la 1 iulie, Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Covasna urmând să investească un milion de lei în lucrări de modernizare şi reabilitare.

Directorul coordonator al DJT Covasna, Ramon Grosos, a declarat că lucrările de reabilitare, care vor cuprinde refacerea sălii de mese, a bucătăriei, a grupurilor sanitare, mansardarea clădirii, realizarea a încă 18 locuri de cazare, precum şi alte finisaje, vor dura până spre sfârşitul anului, drept pentru care Tabăra va rămâne închisă în acest sezon.

În prezent, Tabăra de la Pădureni este ocupată, la fel ca şi cea de la Zăbala, aceasta din urmă având un grad de ocupaţie de 90%, iar cererile de cazare continuă să vină.

„Din cele cinci tabere existente în judeţ, doar două sunt funcţionale şi pregătite să ofere cazare în condiţii optime: cea de la Pădureni şi cea de la Zăbala”, a explicat Ramon Grosos.

Potrivit directorului DJT Covasna, există în plan investiţii şi pentru modernizarea Taberei de la Zăbala, unde acestea au fost frânate până nu demult, din cauza faptului că terenul aparţine Parohiei Reformate. În cele din urmă, DJT a reuşit semnarea unui contract de închiriere cu Parohia, pentru 25 de ani pe o sumă anuală de 6.700 de lei.

„Tabăra de la Pădureni este una dintre cele mai moderne tabere din ţară, atât aici cât şi la Zăbala venind permanent grupuri din ţară şi chiar din străinătate. Datorită renumelui creat şi investiţiilor constante, la Pădureni avem deja clienţi fideli. În plus, am îmbunătăţit meniurile - calitativ şi cantitativ, încercând totodată să creem şi anumite programe pentru tineri şi copii, care să-i atragă spre activităţi sportive şi nu doar spre socializare sau drumeţii, acestea din urmă fiind obişnuite în tabere”, a mai spus Ramon Grosos.

Tabere gratuite pentru cei cu dizabilităţi şi dificultăţi financiare

Printr-un program naţional, taberele pentru elevi şi tineri se adresează şi acelora care nu îşi permit să achite costurile necesare unor zile de relaxare şi socializare. Astfel, tinerii şi elevii cu dizabilităţi, precum şi cei cu posibilităţi financiare reduse, vor putea merge în acest an în tabere gratuite. Judeţului Covasna i-au fost alocate 50 de locuri în tabere speciale pentru tinerii cu dizabilităţi şi alte 350 de locuri pentru cei proveniţi din familii nevoiaşe, cu venituri foarte reduse.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.