ACTUALITATE 27 august 2018

Tabăra de echitație „Pe Cai!“ la Câmpul Benedek, la a cincea ediție

de Covasna Media | 1034 vizualizări

Călăreții începători și avansați pot învăța cu ajutorul celor mai buni profesioniști despre sporturile ecvestre în grupe separate timp de câte o săptămână.

La Câmpul Benedek a funcționat o fermă până în anii ‘90, fermă care a fost transformată ulterior de către câțiva antreprenori locali într-un loc de tabără pe un teritoriu de 50 ari. În anul 2013 Asociația „Vadon“ a transformat grajdurile existente și a amenajat ferma de cai, respectiv un centru de echitație. 

Asociația „Vadon“ organizează tabăra de echitație „Pe Cai!“ la Câmpul Benedek pentru a cincea oară anul acesta. Participanții sunt grupați în două grupuri: tabăra organizată pentru călăreții avansați s-a terminat săptămâna trecută, iar tabăra pentru călăreții începători va avea loc între 27 august și 2 septembrie. Participanții vor putea încerca călăria pe traseu, dresajul și sărituri peste obstacole. În tabără sunt ținute cursuri teoretice și practice, activități artizanale, seri de dans popular, proiecții de filme, prezentări de îmbrăcăminte de echitație, iar tinerii pot învăța și bazele primului ajutor. Un oaspete recurent al taberelor cu începători este călărețul arcaș Pászka Lehel. Tabăra de echitație devine din ce în ce mai populară în fiecare an, echipa călărașilor avansați având 23 de participanți, iar cea a începătorilor, 35. Fundația Bethlen Gábor din Ungaria a sprijinit financiar realizarea taberei cu  300.000 Ft (cca. 4500 RON).

La Câmpul Benedek se ține și ziua ecvestră a familiilor, organizată în fiecare an la o dată apropiată de ziua copilului.

În fiecare săptămână, până la 50 de călăreți, dintre care aproape o treime sunt adulţi, pot fi văzuți în centrul ecvestru din Câmpul Benedek. Cei care doresc să cunoască secretele sporturilor ecvestre, au posibilitatea de a învăța de la instructori profesioniști. Programarea se stabilește pe bază de rezervare la instructoarea Nagy Eszter (telefon 0731 329 227). Instructajul de călăreț pe cal de antrenament, pe lonjă costă 25 lei, instructajul de călăreț începător pe cal de antrenament în țarc costă 30 de lei, instructajul de călăreț avansat pe cal de antrenament pe teren de antrenament costă 35 lei, iar antrenamentele de sărituri peste obstacole costă 40 lei. În Câmpul Benedek sunt îngrijiți în totalitate 16 cai, din care 8 sunt îngrijiți contracost. Asociația se oferă să îngrijească caii pentru 500 lei pe lună, dacă pot folosi caii cu scopuri de instructaj, și pentru 1000 lei pe lună dacă caii pot fi folosiți doar de proprietar și instructor.

Deocamdată, la dispoziția călăreților există o pistă de 50x50 metri pătrați, lângă care au fost inițiate lucrările pentru construirea unei piste acoperite, care va deservi în special scopuri de antrenament. Investiția va fi realizată anul viitor. Este planificată construirea unui hipodrom cu obstacole și a unui teren de antrenament pentru arcași călăreți.

Cei șapte călăreți ai centrului ecvestru participă cu regularitate la competiții de sărituri cu caii. În data de 22 septembrie, Câmpul Benedek va găzdui ultima etapă a Cupei Regionale de sărituri peste obstacole, aceasta fiind și finala. Concursul de sărituri a fost organizat prin cooperarea a 5 manejuri.

Asociația „Vadon“ se gândește să organizeze și un concurs enduro de cinci zile, destinat călăreților și trăsurilor cu doi cai. Concursul ar începe la Valea Crișului și ar duce prin Munții Bodoc, până la Dealul Pivnițele Mari. Asociația va oferi oaspeților cazați în pensiunile din apropiere ture cu caii, precum și călărie de noapte, se mai precizează în comunicatul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.