ACTUALITATE 28 septembrie 2020

Szőcs Zoltán nu va fi eliberat condiționat

de Daniela Luca | 1043 vizualizări

Tribunalul Brașov a respins cererea 

Tribunalul Brașov a respins săptămâna trecută cererea de eliberare condiționată a lui Szőcs Zoltán, bărbatul care, alături de Beke István, a fost acuzat că intenționa să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

„Admite contestaţia exercitată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov împotriva S.P. nr. 1019/29.07.2020 a Judecătoriei Braşov pronunţată în dosarul nr. 13512/197/2020, pe care o desfiinţează şi, rejudecând: Respinge cererea de liberare condiţionată a condamnatului SZOCS ZOLTAN, în prezent deţinut în Penitenciarul Codlea, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 73/F/2020 a Curţii de Apel Bucureşti. În baza art. 587 al. 2 C.p.p. fixează termen pentru reînnoirea cererii de liberare condiţionată la data de 25.11.2020”, se arată pe site-ul Judecătoriei Brașov.

Judecătoria Brașov a decis în 29 iulie eliberarea condiționată a lui Szőcs Zoltán, însă decizia nu a fost definitivă. 

Liderii grupării „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, Beke István și Szőcs Zoltán au fost condamnați în 2018 la câte cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aceștia au fost condamnați pentru act de terorism în sensul de plănuire a unui atentat care pune în pericol securitatea națională sau atentat contra unei colectivități și acte de diversiune respectiv pentru instigare la această faptă.

ÎCCJ l-a condamnat la 5 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pe Szőcs Zoltán, după ce a schimbat încadrarea juridică a faptei din „atentat împotriva unei colectivități”, în instigare, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 32 alin. 3 litera a cu referire la art. 34 din Legea 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului.

De asemenea, Szőcs Zoltán a fost achitat pentru instigare la infracțiunea de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.