ACTUALITATE 10 aprilie 2013

Sute de voluntari se implică în sfera socială

de Covasna Media | 80 vizualizări

Organizațiile nonguvernamentale care se ocupă de diferite probleme sociale se bazează în munca lor și pe voluntari. În cadrul unei întâlniri care a avut loc la Consiliul Județean Covasna, reprezentanții mai multor organizații de caritate au spus că voluntarii reprezintă o bază solidă pentru ei. La Crucea Roșie, de exemplu, sunt peste 150 de voluntari care sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie.

Cei de la Caritas se bazează de asemenea pe voluntari, iar reprezentanții acestei organizații spun că cel mai bun exemplu al muncii în comun a fost săptămâna de muncă din cartierul Őrkő, când tineri și mai puțini tineri, români, maghiari și romi au efectuat mai multe lucrări împreună.

Directorul casei Iris, Makkai Péter, spune că voluntarii se implică și în proiectele lor, mai mulți elevi i-au vizitat o dată, după care au revenit pentru  se implica în activitățile desfășurate de ei. „Mai nou am observat că sunt atrase de voluntariat și persoane trecute de prima tinerețe. Avem un fost inginer, acum ieșit la pensie, care vine de câteva ori pe săptămână și se ocupă de tinerii cu dizabilități” – a declarat Makkai Péter.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.