ACTUALITATE 16 mai 2016

Sute de elevi au participat săptămâna trecută la activităţile desfăşurate de poliţişti în şcoli

de Covasna Media | 535 vizualizări

În perioada 9-13 mai 2016, poliţiştii au intensificat acţiunile preventive în şcolile din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Activităţile preventive au fost structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază şi acces în unităţile de învăţământ; acordarea sprijinului de specialitate – activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor de învăţământ sesizate prin 112 şi combaterea absenteismului şcolar.

Poliţiştii covăsneni au fost prezenţi zilnic în zonele de la intrările în şcoli, în intervalele orare în care copiii sosesc la şcoală sau pleacă spre casă. De asemenea, poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră şi prevenire a criminalităţii, sprijiniţi de cei de la poliţia de proximitate, au desfăşurat întâlniri cu elevii.

Astfel, sute de elevi au luat parte la cele peste 170 de activităţi desfăşurate în cadrul orelor de curs şi au purtat discuţii interactive cu oamenii legii pe teme precum: prevenirea traficului de persoane, siguranţa tinerilor în mediul online, regulile de circulaţie pentru biciclişti şi pietoni, dar şi informarea elevilor cu privire la siguranţa personală.

Pe lângă activităţile preventiv-educative, acţiunile poliţiştilor au vizat şi combaterea absenteismului şcolar, astfel că au fost desfăşurate controale în unităţile de alimentaţie publică, baruri cafenele, dar şi la agenţii economici din proximitatea şcolilor. Astfel au fost depistaţi 22 de elevi care absentau nemotivat de la ore, sens în care au fost înştiinţate unităţile de învăţământ din care aceştia proveneau.

De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 pentru nerespectarea regimului convieţuirii sociale prevăzut de Legea 61/1991 şi 41 pentru abateri la regimul circulaţiei.

Poliţiştii vor acţiona şi în perioada următoare în şcoli pentru a se asigura că anul şcolar să se încheie cu bine.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.