Sute de copii au cântat la unison NOI SUNTEM LUMEA
We are the world,
We are the children
We are the ones who make a brighter day
So, let's start giving…
Sute de elevi și cadre didactice din județul nostru au participat la sfârșitul săptămânii trecute la un eveniment ce s-a desfășurat din dorința de a arăta că suntem conștienți de schimbările ce au loc la nivel global, de faptul că aceste modificări necesită acțiuni concrete din partea noastră. Altfel spus, ține de noi să încercăm să fim mai înțelegători și mai aproape unii de alții, dar și mai aproape de mediul înconjurător, pentru ca, împreună, să schimbăm ceva, să facem o lume mai bună pentru copiii noștri și pentru copiii copiilor noștri.
După cuvintele de deschidere adresate de organizator participanților, activitatea a continuat cu prezentarea unor postere realizate de elevi în care aceștia și-au așternut gândurile și preocupările privitoare la lumea ce ne înconjoară, dar și îndemnurile la acțiuni care să aducă schimbări pozitive. Pe rând, fiecare dintre cele 13 școli participante (Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Liceul de Arte „Plugor Sándor”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, Colegiul Național „Székely Mikó”, Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”, Școala Gimnazială „Tatrangi Sándor”, Ozun, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Valea Mare, Şcoala Gimnazială Specială, Școala Gimnazială „Ady Endre”, Școala Gimnazială „Nicolae Colan”, Școala Gimnazială „Váradi József”), și-au expus o parte din desenele, colajele, pancartele realizate special pentru acest eveniment. Elevi de toate vârstele, de la cei mai emoționați din clasa pregătitoare, până la liceeni mai curajoși, au pășit în fața celorlați pentru a-și transmite mesajele participanților.
Activitatea a continuat cu discursul reprezentantului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna, doamna Bartha Ibolya, care a subliniat importanța și necesitatea desfășurării unor acțiuni menite a consolida munca depusă în vederea protejării mediului înconjurător.
În continuare, sutele de participanți, acompaniați de domnul profesor Lőfi Gellért Attila și corul Campanella, au cântat în cor două melodii ale căror versuri conțin un puternic mesaj umanitar, precum și îndemnuri la solidaritate și egalitate socială: “We are the world“ și “Heal the world“. Atmosfera creată a fost una de deschidere și bucurie, de trăire comună a unor emoții, a unor modalități nonformale de educație și socializare.
Concluzia care s-a desprins în urma acestei ample activități este aceea că ar trebui să reflectăm împreună asupra stilului nostru de viață, asupra schimbărilor pe care le putem face pentru sănătatea noastră și a celor din jur, pentru reducerea poluării și protejarea mediului înconjurător.
De aceea, ținem să mulțumim tuturor participanților, voluntarilor de la Crucea Roșie Covasna, Sfântu Gheorghe, precum și sponsorilor care au sprijinit desfășurarea acestei activități.
Organizator,
Profesor Cătălina Voicu
Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, Sfântu Gheorghe