ACTUALITATE 29 aprilie 2010

Studiu: 50% dintre copiii din România petrec doar o oră pe zi cu părinţii lor

de Covasna Media | 200 vizualizări
29apr2010-parintiUn studiu recent făcut în România trage un semnal de alarmă: problemele de zi cu zi îi îndepărtează tot mai mult pe părinţi de copiii lor. 50% dintre copii petrec cel mult o oră pe zi cu părinţii lor. Studiile arată că dorinţa cea mai mare a copiilor este să se joace cu părinţii lor. Din păcate, mai mult de o treime dintre cei mari nu se joacă decât rar sau niciodată cu cei mici. În timpul săptămânii, orele petrecute

29apr2010-parintiUn studiu recent făcut în România trage un semnal de alarmă: problemele de zi cu zi îi îndepărtează tot mai mult pe părinţi de copiii lor. 50% dintre copii petrec cel mult o oră pe zi cu părinţii lor.

Studiile arată că dorinţa cea mai mare a copiilor este să se joace cu părinţii lor. Din păcate, mai mult de o treime dintre cei mari nu se joacă decât rar sau niciodată cu cei mici. În timpul săptămânii, orele petrecute împreună se reduc drastic. Doar unul din doi copii petrece cu părinţii lui o oră pe zi. Nici în week-end situaţia nu este mai bună. Doar 1 din 4 copii petrece mai mult de 5 ore cu tatăl şi mama lui. Cariera şi problemele financiare sunt principalele motive care îi îndepărtează pe părinţi de copii.

Relaţia dintre părinţi şi copii are de suferit şi în ceea ce priveşte comunicarea. Discuţiile se concentrează pe problemele de la şcoală, mai puţin pe sentimentele şi dorinţele celor mici, arată un studiu realizat de Fundaţia Romtelecom pentru Români. Lipsa părinţilor şi absenţa unui dialog real poate avea un impact imens aspra dezvoltării celor mici.

Sursa: Antena3.ro

Teme articol: copii părinţi educatie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.