ACTUALITATE 20 septembrie 2018

Campanie în sprijinul prietenilor necuvântători

de Covasna Media | 526 vizualizări

Modelul german de gestionare a câinilor abandonați, prezentat la Sfântu Gheorghe

O campanie de conștientizare „ȘTII mai mult – FACI mai bine!”, care are ca scop informarea populației privind îngrijirea animalelor, se va desfășura marți, 25 septembrie, de la 18:00, la restaurantul Big Mama Pub & More din centrul orașului Sfântu Gheorghe.

Organizatorii evenimentului îi invită pe cei interesați să participe la prelegerea cu titlul „ȘTII mai mult – FACI mai bine!”, susținută de inițiatorul și realizatorul Adăpostului de câini din Sfântu Gheorghe, Horia Kraus și viceprimarul orașului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba.

Evenimentul se va desfășura în data de 25 septembrie 2018, ora 18:00, la restaurantul  Big Mama Pub & More din centrul orașului Sfântu Gheorghe, iar în cadrul acestuia, vor avea loc discuții libere pe tema câinilor comunitari și a reglementărilor privind deținătorii animalelor de companie, comparații de sistem între sistemele din România și Germania și altele.  

Stabilit în Germania, acolo unde a absolvit studii în domeniul veterinar, fondatorul asociației Nez Perce, Horia Kraus continuă să lucreze cu animalele, dobândind o vastă experiență în domeniu.

În vară am fost în România (...) și printre altele am fost curios să văd Adapostul pe care l-am construit. De asemenea, m-am întâlnit cu domnul Tóth-Birtan Csaba, viceprimarul orașului pentru care am avut mereu un mare respect și e unul dintre oamenii cu care mereu am lucrat șnur. I-am povestit această idee și i-am propus totodată să facem împreună această campanie, iar el a zis din prima „Da”. Am discutat ideile de organizare - zis și făcut, iată că se întâmplă”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, inițiatorul acțiunii, Horia Kraus.

Pentru acest eveniment au fost tipărite 10.000 de flyere cu informații utile, dar și cu o comparație între cele două sisteme: Germania și România.

Campania dorește să atragă atenția asupra faptului că problema câinilor vagabonzi nu poate fi soluționată doar de autorități, aceasta fiind problema  tuturor cetățenilor.

Prelegerea aduce din nou în prim-plan soarta maidanezilor, precum și educarea populației cu privire la atitudinea vizavi de aceștia.

Evenimentul este organizat de către Asociația Nez Perce în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și TEGA.  

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.