ACTUALITATE 30 martie 2016

Steagul secuiesc din incinta CJ Covasna, arborat ilegal, spune prefectul Sebastian Cucu

de Agerpres | 658 vizualizări

Steagul secuiesc pe care Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna l-a donat luna trecută Consiliului Judeţean este arborat ilegal în incinta acestei instituţii, a declarat miercuri prefectul Sebastian Cucu.

Potrivit acestuia, steagurile nerecunoscute legal, cum este şi cel secuiesc, nu pot fi arborate pe clădirile publice ori în incintele acestora, lucru confirmat şi de o serie de sentinţe judecătoreşti rămase definitive.

El a menţionat că Prefectura Covasna va analiza hotărârea adoptată miercuri de către Consiliul Judeţean, prin care a acceptat steagul donat luna trecută de către liderul Partidului Civic Maghiar, Kulcsár Terza József, steag arborat în sala de şedinţe a instituţiei la solicitarea acestuia din urmă.

„Vom verifica, potrivit procedurii, legalitatea hotărârii, dacă e legală, bine, dacă nu, vom acţiona ca atare. De principiu, doar drapelele aprobate prin lege pot fi arborate. Drapelele nerecunoscute legal nu pot fi arborate pe sau în instituţiile publice, fie că sunt cumpărate, donate, moştenite sau manufacturate”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat miercuri, în şedinţă ordinară, steagul donat, în valoare de 50 de lei, care a fost inclus prin hotărâre în patrimoniul instituţiei.

„Cred că steagul secuiesc are loc şi trebuie arborat în Secuime. Dacă poporul secui are simboluri, atunci acele simboluri trebuie folosite şi respectate. Părerea mea e că şi în Parlamentul României ar trebui arborat steagul secuiesc, pentru că secuii au reprezentanţi acolo”, a spus Kulcsár.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.