ACTUALITATE 15 februarie 2013

Steagul secuiesc, arborat pe Parlamentul Ungariei

de Covasna Media | 36 vizualizări

Steagul secuiesc a fost arborat, vineri, pe Parlamentul Ungariei, ca "simbol al solidarităţii naţionale", informează MTI. De asemenea, steagul a fost arborat şi pe mai multe primării din ţara vecină.

steagul secuiesc parlamentul ungariei

Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a iniţiat ceremonia de arborare a drapelului cu ocazia sesiunii plenare a deputaţilor de etnie maghiară din Bazinul Carpatic.

Vicepremierul Zsolt Semjen a declarat că folosirea simbolurilor etnice ale oricărei comunităţi constituie un drept fundamental al omului, mulţumind tuturor oraşelor ungare care au arborat steagul secuiesc.

Referindu-se la recenta dispută dintre Ungaria şi România privind arborarea drapelului secuiesc, Semjen a subliniat că Budapesta "nu a dorit amplificarea tensiunilor cu România".

Preşedintele PPMT Covasna, Nemes Elod, a arborat steagul secuiesc pe balconul locuinţei sale din municipiul Sfântu Gheorghe, gestul său fiind urmat de cel al unui vecin şi, în acelaşi timp, a îndemnat oamenii să facă acelaşi lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.