ACTUALITATE 7 septembrie 2009

Statul îi lasă pe bugetari fără salariu în perioada sărbătorilor de iarnă

de Covasna Media | 501 vizualizări
[singlepic=276,400,200,,left]Anul acesta, mare parte dintre români vor rămâne fie fără gogoşari, fie vor primi doar nuieluşe de la Moş Nicolae. Şi asta deoarece în forma finală a proiectului de lege privind reducerea cheltuielilor pentru bugetari, aceştia vor avea concediu fără plată în perioada octombrie-decembrie 2009. Potrivit NewsIn, instituţiile publice trebuie să scadă cheltuielile de personal cu 15,5% lunar.

Anul acesta, mare parte dintre români vor rămâne fie fără gogoşari, fie vor primi doar nuieluşe de la Moş Nicolae. Şi asta deoarece în forma finală a proiectului de lege privind reducerea cheltuielilor pentru bugetari, aceştia vor avea concediu fără plată în perioada octombrie-decembrie 2009.

Potrivit NewsIn, instituţiile publice trebuie să scadă cheltuielile de personal cu 15,5% lunar. Reducerea poate fi obţinută prin zece zile fără plată, reducerea programului de lucru sau aplicarea unei măsuri cu efect echivalent. Toate acestea în octombrie-decembrie.

În forma finală a proiectului de lege se prevede că zilele libere sau reducerea programului de lucru nu afectează durata concediului de odihnă şi vor fi socotite ca activitate neîntreruptă în muncă. De asemenea, prima de concediu de care urmau să beneficieze angajaţii în 2009, poate fi plătită până la data de 31 ianuarie 2010.

Teme articol: bani buget salariu concediu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 8 septembrie 2009
Intrebare: magistratii de unde primesc salariile? (In proiectul de lege privind salarizarea unica in cazul magistratilor nu prea am vazut masuri privind reducerea cheltuielilor bugetare...)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.