ACTUALITATE 29 martie 2019

Stații de autobuz cu Wi-Fi și sisteme de afișaj electronic

de Daniela Luca | 1038 vizualizări

Un număr de 64 de stații din Sfântu Gheorghe vor fi amenajate și modernizate

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat luna aceasta mai multe proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de transport public din municipiu, parte a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Printre acestea se regăsește și realizarea stației de capăt și modernizarea stațiilor de autobuz pe traseul de transport public, proiect aprobat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, joi, 28 martie.

„Modernizarea transportului public nu ar fi completă fără amenajarea stațiilor de autobuz, deci este vorba de 34 de stații de autobuz mai moderne și 29 mai simple. Principiul de organizare s-a făcut în funcție de terenul pe care acestea pot fi amenajate. La stațiile inteligente se regăsește un panou interactiv care este pentru achiziționarea biletelor. De asemenea se asigură Wi-Fi, respectiv panoul care arată orarul autobuzelor, iar stațiile simple sunt cele în care avem foarte puțin loc de amenajare care de fapt constă într-un stâlp cu același sistem de panou de trafic. La stația finală din strada Berzei va exista și un spațiu de așteptare, de asemenea și un loc de odihnă pentru conducătorii autobuzelor, respectiv va fi și un mic birou în care în afara faptului că se pot achiziționa bilete, în aceste birouri se pot solicita niște abonamente sau reduceri”, a declarat joi, 28 martie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Așadar, vor fi amenajate 34 de stații inteligente, și 29 de stații de autobuz PIS (Passenger Information System). De asemenea, vor fi efectuate 64 de marcaje BUS.

Stația de capăt din strada Berzei va avea un ghișeu, o sală de așteptare, o sală de repus pentru șoferi și grupuri sanitare.

Amenajarea stațiilor de transport public moderne vor fi dotate cu mai multe facilități, printre care refugii pentru călători, locuri pentru șezut, priză USB, ecran led pentru informații în timp real, harta rețelei de transport, dar și marcaj tactil pentru nevăzători.

Durata totală de realizare a proiectului este de 24 de luni, iar valoarea totală a lucrărilor este de 7,7 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.