ACTUALITATE 17 noiembrie 2009

Start la navigarea pe internet

de Covasna Media | 836 vizualizări
La Biblioteca Judeţeană a început ieri cursul gratuit de navigare pe internet [singlepic=590,250,250,,left]Atenţi şi cu ochii pe monitor, pensionarii – dar nu numai - înscrişi în număr mare la cursul de navigare pe internet de la Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” au intrat de ieri în pâine şi au început orele. Cursurile au loc din două în două zile, câte o oră şi jumătate, dimineaţa de la ora 10 şi la prânz de la ora 13, iar numărul celor înscrişi a fost atât de mare încât conducerea Bibliotecii are programul plin şi pentru toamna viitoare. „Este foarte frumos gestul, este foarte benefic pentru cei fără bani sau posibilitate să înveţe. Este necesar şi pentru cultura personală, să fim la curent cu ce se întâmplă, poţi să găseşti multe pe internet, iar dacă ştii o reţetă bună, de ce să nu împărtăşeşti cu cei dragi sau cunoscuţi.

La Biblioteca Judeţeană a început ieri cursul gratuit de navigare pe internet

Atenţi şi cu ochii pe monitor, pensionarii – dar nu numai - înscrişi în număr mare la cursul de navigare pe internet de la Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” au intrat de ieri în pâine şi au început orele.

Cursurile au loc din două în două zile, câte o oră şi jumătate, dimineaţa de la ora 10 şi la prânz de la ora 13, iar numărul celor înscrişi a fost atât de mare încât conducerea Bibliotecii are programul plin şi pentru toamna viitoare.

„Este foarte frumos gestul, este foarte benefic pentru cei fără bani sau posibilitate să înveţe. Este necesar şi pentru cultura personală, să fim la curent cu ce se întâmplă, poţi să găseşti multe pe internet, iar dacă ştii o reţetă bună, de ce să nu împărtăşeşti cu cei dragi sau cunoscuţi. Nu suntem demodaţi, dar în vremea noastră nu era o preocupare pentru internet, până în 2000 nu se auzise”, spune Elena Păcurar (56 de ani), una dintre cursante.

Directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs, a afirmat că prima tură a cursului va dura până în data de 6 decembrie, după care se reia. În total, până la vară vor fi pregătite 84 de persoane, în timp ce alţi 73 de doritori sunt pe lista de aşteptare pentru cursul care va începe toamna viitoare. De asemenea, la grupa în limba română mai sunt libere 3 locuri, pentru care se pot face în continuare înscrieri. Cursurile de navigare pe internet sunt gratuite, singura condiţie care s-a impus fiind ca solicitantul să fie înscris la Bibliotecă. Totul a pornit din ideea de a le veni în întâmpinare persoanelor mai în vârstă care doresc să înveţe să navigheze pe internet, să socializeze sau să comunice cu cei dragi plecaţi în străinătate.

Ana Sidon

Teme articol: internet web curs net
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Kojeak, 17 noiembrie 2009
In sfarsit cineva care se ocupa si de acesti oameni care au pensiile mici sa le ofere aceste cursuri gratuite de care au si ei nevoie pentru noi informatii si schimburi de idei. Ar fii trebuit sa se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.