ACTUALITATE 13 noiembrie 2009

Stâlpi ornamentali cu iz interbelic în centrul din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 242 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a achiziţionat 78 de stâlpi ornamentali pentru centrul municipiului, precum şi un ceas ce va fi montat cu o placă explicativă la intrarea în Parcul Elisabeta.

În intenţia de transformare totală a centrului din Sfântu Gheorghe, administraţia locală promite finalizarea reabilitării străzilor în această lună (după ce a depăşit termenul iniţial de 31 octombrie), precum şi asfaltarea unei noi părţi din strada Ciucului. În aceeaşi idee, primarul Antal Arpad a anunţat că s-au achiziţionat, din străinătate, 78 de stâlpi ornamentali şi de iluminat public, cu iz interbelic, care vor fi amplasaţi în întreaga zonă centrală, înlocuind actualii stâlpi ai Electrica. Primăria investeşte în cei 78 de stâlpi 440.000 de lei, aici fiind incluse nu doar costurile de achiziţie ci inclusiv cele de cablaj, proiectare, montare şi săpături necesare amplasării lor.

„Am primit graficul de livrare de la societatea care importă stâlpii - pe 23 noiembrie sosesc primii 20 de stâlpi, după care săptămânal vor veni câte 20, deci în total 78 de stâlpi ornamentali în centrul oraşului“, a declarat Antal Arpad.

Acesta a mai arătat că în faţa Parcului Elisabeta urmează a fi amplasată, săptămâna viitoare, o placă explicativă a istoriei parcului, pe care va fi fixat inclusiv un ceas în valoare de 1.400 de euro, dorindu-se ca în 2010 să se dezvelească şi o statuie a celei care patronează acest parc, împărăteasa Austriei şi regina Ungariei, Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută mai ales sub numele Sissi.

Monica Rizea

Teme articol: stâlpi parc ceas
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.