ACTUALITATE 11 noiembrie 2015

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reabilitează şi extinde reţeaua de hidranţi

de Agerpres | 289 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi va extinde şi reabilita reţeaua externă de hidranţi pentru stingerea incendiilor, documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect fiind aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Covasna.

Managerul spitalului, András Nagy Róbert, a declarat că această lucrare va fi realizată în paralel cu reabilitarea reţelei proprii de canalizare a apelor uzate şi pluviale, care prevede şi construirea unui rezervor de apă potabilă de rezervă cu o capacitate de 250 mc.

„Vom avea astfel o rezervă de apă pentru alimentarea spitalului în cazul în care se întrerupe de la reţeaua oraşului şi vom avea şi o rezervă în caz de incendiu”, a declarat managerul instituţiei.

El a mai adăugat că proiectul, convenit cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prevede extinderea reţelei de hidranţi exteriori şi către alte clădiri din incinta spitalului, precum Serviciul de Ambulanţă, centrala termică şi complexul rezidenţial pentru medici care va fi inaugurat curând.

În raportul de specialitate înaintat Consiliului Judeţean se menţionează că reţeaua de hidranţi exteriori a spitalului a fost realizată odată cu construirea clădirii principale, deci are o vechime de aproximativ 40 de ani şi a fost executată în conformitate cu normele în vigoare la vremea respectivă.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.