ACTUALITATE 16 aprilie 2024

„Speed Marathon” – polițiștii „vânează” șoferii vitezomani. Când are loc acțiunea

de Covasna Media | 1405 vizualizări

Șoferii vitezomani sunt vizați de cea mai nouă acțiune europeană de prevenție în trafic, derulată și pe drumurile din județ. Operațiunea „ROADPOL Speed” are loc în perioada 15- 21 aprilie, informează IPJ Covasna. În 19 aprilie va avea loc „Speed Marathon”. 

„Un moment de referință în cadrul acestei operațiuni este „Speed Marathon”, care va avea loc în data de 19 aprilie. Acest eveniment emblematic este organizat anual de către Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere și reprezintă cea mai amplă campanie de aplicare a legii împotriva vitezei. Scopul principal al „Speed Marathon” este conștientizarea publicului cu privire la riscurile asociate vitezei excesive și promovarea unei conduite responsabile în trafic”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna. 

Polițiștii vor intensifica acțiunile de control pe tot teritoriul județului, „fiind folosite toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru detectarea și sancționarea șoferilor care încalcă limitele legale de viteză”. 

„ROADPOL Speed” este o inițiativă a Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Vitezele maxime admise

Cu această ocazie, polițiștii aduc aminte șoferilor care sunt limitele de viteză maxime admise de legislația din țara noastră. 

„În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi. Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice”, se arată în comunicatul de presă transmis redacției covasnamedia.ro. 

Polițiștii covăsneni vin și cu o serie de sfaturi pentru șoferi:

1.     Respectați limitele de viteză.

2.     Conduceți preventiv.

3.     Evitați conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

4.     Folosiți centurile de siguranță, pentru reducerea riscului de vătămare în caz de accident.

5.     Mențineți distanța de siguranță, păstrați întotdeauna o distanță adecvată față de vehiculul din față pentru a evita coliziunile în caz de frânare bruscă.

6.     Fiți atenți la condițiile meteo și de drum: fiți vigilenți și adaptați viteza în funcție de condițiile meteo și de starea drumului.

7.     Respectați regulile de circulație: respectarea regulilor de circulație este crucială pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru creșterea siguranței tuturor participanților la trafic.

Viteza, „vinovată” pentru multe accidente 

Pe parcursul anului 2023, în județul Covasna s-au produs 41 de accidente grave

Principalele cauze care au generat aceste incidente includ viteza neadaptată la condițiile de drum, depășirea neregulamentară, dar și abaterile bicicliștilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.