ACTUALITATE 6 mai 2022

Spațiul comunitar din cartierul Ciucului este în construcție

de Covasna Media | 943 vizualizări

Au fost relocate statuile lui Gábor Áron și Nicolae Bălcescu

Lucrările avansează conform planului în cartierul Ciucului, în zona de lângă Școala Generală „Gödri Ferenc”, unde va fi creat un parc și un spațiu comunitar care vor oferi locuitorilor o zonă ideală pentru activități moderne de agrement. Lucrările de amenajare sunt în curs de desfășurare, au fost montate noi borduri pentru alei și a fost turnată cea mai mare parte a gardului din beton care înconjoară acest spațiu.

Busturile lui Gábor Áron și Nicolae Bălcescu au fost mutate în interiorul spațiului comunitar, ceea ce va permite locuitorilor să folosească mai bine spațiul deschis. Ținând cont de traseul folosit în prezent de locuitori, spațiul comunitar va fi traversat de două alei diagonale, a căror amenajare este în curs de desfășurare. Constructorul a pregătit aleile cu piatră spartă și au fost montate căminele pentru rețeaua de apă pluvială. Restul suprafeței, cu excepția terenului de joacă, va fi acoperit cu gazon și vor fi create 15 noi locuri de parcare.

Va fi instalat un sistem modern de iluminat public. În acest scop, au fost deja instalate noi cabluri de electricitate și de internet. Lucrările de amenajare au început vara trecută, iar parcul comunitar ar trebui să fie gata pentru a fi folosit de locuitori în luna iulie a acestui an.

Tot pe strada Romulus Cioflec, compania locală Sepsi Út-Építő a finalizat lucrările de asfaltare din jurul capacelor de canalizare și va continua, dacă vremea va permite, cu lucrări de aducere la nivel și pentru celelalte capace de canalizare. 

Pe strada Ciucului, lucrările de modernizare sunt încă în desfășurare. Aici a fost modernizată rețeaua de gaz, iar Electrica lucrează în prezent la îngroparea liniilor electrice.

Modernizarea rețelei de iluminat public va fi urmată de refacerea trotuarelor și a carosabilului, iar apoi de construirea pistei de biciclete. Lucrările de modernizare a străzii Ciucului sunt programate să fie finalizate până cel târziu în decembrie 2023.

(Sursa: comunicat Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.