ACTUALITATE 21 aprilie 2023

Spațiile verzi din Sfântu Gheorghe, în concurs fără înscriere

de Diana Pantelimon | 621 vizualizări

Ajuns la a patra ediție, concursul celor mai frumoase zone verzi rezidenţiale din Sfântu Gheorghe vine anul acesta cu o noutate, și anume aceea că nu mai este nevoie de înscriere. În luna mai, un juriu profesionist va evalua toate spațiile verzi din oraş pentru a desemna cele mai frumoase şi îngrijite zone, potrivit primarului municipiului, Antal Árpád, care a dat mai multe detalii în cadrul unei conferințe de presă de joi, 20 aprilie a.c.

Autoritățile locale au schimbat regulamentul deoarece, din experiența anilor trecuți, au constatat că unele spații frumos amenajate, care ar fi meritat să fie premiate, nu au putut fi luate în considerare deoarece nu s-au înregistrat înscrieri în concurs.

„Un juriu profesionist va desemna cele mai frumoase zone verzi rezidențiale din oraș. Însă există o noutate. La propunerea domnului viceprimar, și este o propunere foarte bună, la ediția din acest an nu va fi nevoie de înscriere. Până acum întotdeauna s-au înscris persoane la care juriul a mers și a spus care e cel mai bun. La care pe Facebook, toată lumea: «Păi da, dar acela e mai frumos! Sau celălalt e mai frumos!» Da, dar nu s-au înscris! Și atunci, am zis că e mai bine așa. A propus domnul viceprimar și am fost de acord să nu mai solicităm înscrierea, ci pur și simplu se vor analiza toate spațiile verzi și vor fi premiate cele mai frumoase”, a spus primarul, în cadrul conferinței de presă.

Orașul va fi „colindat” de un juriu format din specialiști în domeniu, precum arhitecţi peisagişti, florari, angajaţi ai Grădinăriei oraşului, dar şi din reprezentanţi ai Primăriei.

„La evaluarea zonelor, juriul va lua în considerare gradul de îngrijire a spaţiilor, diversitatea plantelor şi a elementelor decorative, şi orice alt aspect care ajută la îmbunătăţirea aspectului general al zonei”, se arată într-un comunicat transmis după conferința de presă.

În ceea ce privește premiile, cei mai buni „grădinari” vor fi răsplătiți cu o masă cu șase scaune, un set special creat pentru spaţii publice.

Totodată, florăria „Dalia” pune în joc trei vouchere în valoare de 500, 300 și 100 de lei, care pot fi valorificate la Dalia Garden Center până în primăvara anului 2024.

Pentru primii trei câștigători, Primăria Sfântu Gheorghe va pregăti și un pachet de servicii personalizat, care va putea fi utilizat în spațiile culturale și de agrement ale orașului, potrivit informațiilor din comunicat.

Sursa foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.