ACTUALITATE 8 iulie 2014

Soluţii din natură împotriva transpiraţiei

de Covasna Media | 418 vizualizări

Leacurile din farmacia naturii se dovedesc utile şi în combaterea transpiraţiei în exces. Află ce aliaţi ai în combaterea acestei proble­me.

Proces natural, transpiraţia este necesară pentru reglarea temperaturii corporale atunci când ne expunem la temperaturi ridicate. Mirosul neplăcut al acesteia este dat de contactul trans­piraţiei cu bacteriile aflate pe piele. Antiperspirantele, recomandate în combaterea transpiraţiei, blochează canalele prin care circulă transpiraţia.

Însă tot mai multe studii au arătat că aluminiul şi parabenii din produsele antiperpsirante cresc riscul apariţiei unor boli precum cancerul de sân. De aceea, este bine să ştii că poţi miza pe alternative naturale, fără efecte secundare.

Salvia

Dintre toate remediile naturiste, salvia are renumele de a fi cea mai eficientă în combaterea transpiraţiei. Administrate intern, remediile pe bază de salvie pot reduce la jumătate trans­piraţia excesivă. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă şi se lasă la infuzat 10 minute. Ceaiul se consumă cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile. De asemenea, infuzia de salvie se poate folosi şi extern: se aplică la subraţ cu ajutorul unor dischete.

Coaja de stejar

Folosite extern, remediile din coajă de stejar sunt de ajutor în trans­piraţia excesivă. Se face un macerat din coajă de stejar din 300 g de plantă la un litru de apă. Amestecul se lasă la macerat cel mult 14 ore, după care se adaugă în apa de baie, în care se stă o jumătate de oră.

Piatra de alaun

Cristal mineral cu proprietăţi deodori­zante, piatra de alaun are acţiune astringentă şi antibacteriană, putând fi folosită pentru reglarea transpiraţiei. Alege varianta naturală (potasium alaun), nu pe cea sintetică (amonium alun). Piatra se foloseşte fie după duş, pe pielea umedă, fie piatra se umezeşte şi se aplică pe pielea uscată.

Frunzele de nuc

Substanţele active din frunzele de nuc pot înlătura mirosurile neplăcute date de transpiraţie, având şi rol dezinfectant. Fierbe 300 g de frunze de nuc într-un litru de apă, un sfert de oră, iar după ce infuzia s-a răcit, toarn-o în apa de baie şi stai în apă 15 minute. Nucul se poate administra şi intern, sub formă de infuzie. Aceasta se prepară din 3 linguri de fructe uscate la o cană cu apă clocotită. Se consumă 3 linguri de ceai zilnic, după mesele principale.

Oţetul de mere

Un truc la-ndemână pentru normalizarea pH-ului axilar constă în tamponarea subraţului cu o dischetă de­machiantă înmuiată în oţet de mere. Pentru rezultate şi mai bune, lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşti cu apă.

Sucul de lămâie

Un alt remediu eficace contra mirosului neplăcut de transpiraţie este sucul de lămâie. Acest fruct conţine substanţe active care anihilează aceste mirosuri. În fiecare dimineaţă, înmoaie o compresă în suc de lămâie şi ţine-o la subraţ câteva secunde. Atenţie! Nu folosi acest remediu dacă ai iritaţii pe piele la acest nivel.

Pudra de talc

Pudra are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute date de transpiraţie. Acţionând ca un astringent, această pudră protejează pielea şi de iritaţiile care pot surveni în urma transpiraţiei excesive. Presară pudră de talc pentru bebeluşi la subraţ, pe pielea uscată.

Sucul de roşii

Contra transpiraţiei excesive ajută şi sucul de roşii. Pentru acest lucru, se adaugă două căni cu suc de roşii în apa de baie sau se aplică acest suc la su­braţ şi se lasă un sfert de oră, după care se clăteşte cu multă apă. Acest remediu trebuie aplicat timp de două săptămâni.

Aloe vera

Această plan­tă are efect antiseptic şi astringent, iar dacă este aplicată direct pe piele, aloe vera împiedică dezvoltarea bacteriilor responsa­bile de mirosul neplăcut şi, în plus, echilibrează pH-ul pielii. Zdrobeşte o frunză de aloe, aplic-o la subraţ şi stai astfel 5 minute, după care clăteşti cu apă rece.

Pătrunjelul

Clorofila din componenţa pătrunjelului sau a altor verdeţuri ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute ale corpului. De aceea, consumă cât mai des pătrunjel, spanac şi frunze de ceapă verde.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.