ACTUALITATE 6 mai 2020

Șoferii de mașini electrice vor obține mai ușor autorizațiile de taximetrie

de Daniela Luca | 1481 vizualizări

Mașinile hibrid vor fi de asemenea avantajate 

Proprietarii mașinilor electrice din Sfântu Gheorghe care vor dori să obțină autorizație de taxi vor fi avantajați. Aceștia vor primi punctaj suplimentar pentru că aceste automobile sunt prietenoase cu mediul înconjurător. De asemenea, și șoferii de mașini hibrid vor avea beneficii în cazul în care vor dori să activeze în domeniul taximetriei. 

Modificarea regulamentului de organizare, funcționare, autorizare a activității de transport în regim de taxi pe raza municipiului Sfântu Gheorghe a fost aprobată marți, 5 mai, în ședința extraordinară a Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Schimbările vizează mașinile electrice, dar și cele hibrid. 

„Deci vrem să discriminăm pozitiv pe aceia care o să dorească să obțină o autorizație de taximetrie cu mașini electrice. Odată am modificat în grila de punctare unde nu erau punctate mașinile electrice și am pus un punctaj generos cu care ar putea să câștige în fața oricărei mașini cu acționare normală, pe benzină sau motorină. E vorba numai de trei locuri, pentru că au fost în total 200 de licențe de taximetrie, din care numai trei sunt libere la momentul de față și numai pentru acestea trei ar putea fi aplicat acest nou punctaj și din acest motiv, dacă ar fi mai mulți, am mai adăugat 10 licențe, dar la acestea 10 pot să participe numai cei care au mașini electrice. Sunt astfel de mașini în oraș, nu știu câte exact, dar noi am primit întrebări de la cei care vor să achiziționeze astfel de mașini, respectiv de la cei care doresc să efectueze aceste servicii de taximetrie cu mașini electrice. În urma acestor solicitări am inițiat modificarea regulamentului. Sper să fie cât mai mulți doritori”, ne-a spus viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba. 

Acesta a apreciat că în regulamentul anterior puteau obține puncte și mașinile Euro 2 și Euro 3, însă în prezent aceste categorii poluante de mașini au fost eliminate, iar acordarea punctelor începe de la Euro 4. De asemenea, vor primi un punctaj mare și mașinile hibride, categorie care nu a fost cuprinsă în regulament până acum. 

Anul trecut, în Consiliul Local a aprobat un proiect în care se arată că proprietarii de mașini electrice vor beneficia în viitor de trei stații noi de reîncărcare. Șugaș Băi, parcarea cinematografului „Arta” și Sepsi Arena sunt locurile de unde vor putea fi încărcare mașinile electrice.

Primul încărcător pentru mașini electrice a fost inaugurat la Sfântu Gheorghe în 2018. Acesta a fost montat la Hotel Best Western Park.

În plus, proprietarii de mașini electrice beneficiază de abonamente cu gratuitate 100% în parcările cu plată din Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.