ACTUALITATE 30 august 2010

Societatea Academică Română: Ordonanţa privind plata drepturilor de autor trebuie anulată

de Covasna Media | 42 vizualizări
Ordonanţa care îi obligă pe românii care prestează activităţi independente să-şi plătească constribuţiile ar trebui anulată iar cei care au redactat documentul ar trebui concediaţi. Asta cer reprezentanţii Societăţii Academice din România care îi sfătuiesc pe contribuabili să nu depună nici un fel de declaraţii până când legea nu va fi corectată. Potrivit Societăţii Academice din România (SAR), contradicţiile dintre

Ordonanţa care îi obligă pe românii care prestează activităţi independente să-şi plătească constribuţiile ar trebui anulată iar cei care au redactat documentul ar trebui concediaţi. Asta cer reprezentanţii Societăţii Academice din România care îi sfătuiesc pe contribuabili să nu depună nici un fel de declaraţii până când legea nu va fi corectată.

Potrivit Societăţii Academice din România (SAR), contradicţiile dintre Ordonanţa 58 şi normele sale de aplicare creează „haos şi vulnerabilizează atât plătitorii cât şi beneficiarii de venit în faţa organelor de control“, amenda este absurd de mare, iar erorile de concepţie şi formulare ale documentului vor determina un şir interminabil de procese.

În concluzie, spun oficialii Societăţii Academice din România, documentele care prevăd plata CAS-urilor de către cei care desfăşoară activităţi independente sunt „un exemplu clar de reglementare aberantă şi imposibil de aplicat, care sabotează statul de drept“.

Sursa foto: gandul.ro (Octav Ganea)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.