ACTUALITATE 26 mai 2016

Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) nu va fi funcțional în perioada 26 mai - 15 iunie

de Agerpres | 126 vizualizări

Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) nu va fi funcțional, în perioada 26 mai - 15 iunie, din cauza unor disfuncționalități de natură tehnică și operațională de la nivelul sistemului apărute odată cu intrarea în vigoare a noilor legi în domeniul achizițiilor publice, a anunțat, joi, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

„Începând cu data de 26.05.2015, data intrării în vigoare a noilor legi în domeniul achizițiilor publice și totodată a abrogării prevederilor referitoare la evaluarea documentațiilor de atribuire de către ANAP (...) inițierea procedurilor de atribuire de către autoritățile contractante în SEAP va fi întreruptă temporar până la data de 15 iunie 2016. Pe aceasta perioadă, Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) nu va fi funcțional“, se arată într-un comunicat al ANAP.

Potrivit sursei citate, întreruperea este cauzata de disfuncționalități de natură tehnică și operațională de la nivelul sistemului.

„În principal, până la acest moment nu a fost finalizată metodologia referitoare la fluxul de inițiere în SEAP a procedurilor de atribuire, care trebuie adaptată la noua legislație“, arată ANAP.

Agenția menționează că varianta finală a pachetului legislativ a fost adoptată de Parlamentul României în data de 10 mai 2016, iar Normele metodologice de aplicare a noilor legi sunt pregătite pentru a fi aprobate în Guvern.

În aceste condiții, ANAP recomandă autorităților contractante ca elaborarea și transmiterea spre evaluare a documentațiilor de atribuire să se facă începând cu data operaționalizării sistemului informatic de la nivelul SEAP, adică începând cu 15 iunie 2016.

Noile legi privind achizițiile publice au intrat joi în vigoare, însă normele de aplicare urmează să fie adoptate în Guvern pe 31 mai 2016.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.