ACTUALITATE 19 octombrie 2018

Sistemul de alimentare cu apă potabilă de la Brateş a fost pus în funcţiune

de Covasna Media | 548 vizualizări

Aproape şapte sute de familii din Brateş, Telechia şi Pachia au apă potabilă curentă, după ce, joi, a fost inaugurat noul sistem de alimentare cu apă, iar valoarea lucrărilor este de 1,5 milioane euro, iar contractul finanţare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării în anul 2014, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna.

 „Apa potabilă de bună calitate este indispensabilă, aceasta este o investiţie importantă pentru noi toţi şi a fost mare nevoie de ea, pentru că, în comună, de multe ori ducem lipsă de apă potabilă”, a declarat primarul comunei Brateş, Tánczos Szabolcs, în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Pentru noul sistem de alimentare cu apă, pe lângă montarea conductelor de apă, în lungime de 14 km, au fost construite trei staţii de apă, dotate cu rezervoare de înmagazinare a apei (la Pachia rezervor de 100 mc, la Telechia şi Brateş câte un rezervor de 200 mc) şi cu sisteme de pompare.

„Jumătate din gospodăriile din judeţul Covasna sunt racordate la reţeaua de apă şi canalizare. De altfel, avem un proiect european care urmăreşte ca, până în 2030, reţelele de apă şi canalizare să fie construite în nouăzeci la sută din localităţile judeţului. Astăzi, este o măsură a civilizaţiei dacă există sau nu apă curentă în locuinţe şi important este şi faptul ca apa uzată să nu afecteze mediul nostru”, a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna.

Oamenii din satul Pachia aşteptau cu nerăbdare construirea sistemului de apă, deoarece debitul puţurilor din localitate este fluctuant şi nici calitatea apei nu este prea bună, a spus Ferencz Ibolya, adăugând că localnicii consideră foarte importantă şi construirea reţelei de canalizare.

Comuna va fi racordată la reţeaua de apă potabilă din oraşul Covasna şi 690 de familii vor avea apă potabilă la robinete. La Brateş se lucrează şi la construirea reţelei de canalizare, se preconizează că lucrările să fie finalizate anul viitor.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.