ACTUALITATE 19 octombrie 2009

Sindicatele din educaţie se gândesc să amâne greva generală, pe fondul crizei politice

de Covasna Media | 575 vizualizări
[singlepic=455,250,250,,left]Sindicaliştii din educaţie spun că iau în considerare amânarea declanşării grevei generale pe termen nelimitat, pentru luarea unei decizii urmând să fie consultate din nou organizaţiile din teritoriu, deşi rezultatele unui referendum organizat anterior pe această temă erau în favoarea protestelor. „Încă nu am decis decă vom mai organiza sau nu grevă

Sindicaliştii din educaţie spun că iau în considerare amânarea declanşării grevei generale pe termen nelimitat, pentru luarea unei decizii urmând să fie consultate din nou organizaţiile din teritoriu, deşi rezultatele unui referendum organizat anterior pe această temă erau în favoarea protestelor.

„Încă nu am decis decă vom mai organiza sau nu grevă, însă contextul politic este acum mai dificil şi soluţionarea problemelor noastre s-ar face mai greu. Există posibilitatea amânării protestelor până după alegeri, însă această decizie se va lua la nivelul organizaţiilor din teritoriu şi la nivelul consiliului director“, a precizat Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. FSLI, Federaţia „Spiru Haret“ şi Federaţia Alma Mater fac parte din Alianţa Bugetarilor, formaţiune care a declanşat anterior, sub diverse forme, proteste pentru obţinerea unor revendicări salariale pentru bugetari.

Cele mai ample proteste au fost organizate pe 5 şi 7 octombrie, când au avut loc o grevă a bugetarilor şi respectiv un miting şi au marş de protest. Cu aceste proteste s-a solidarizat şi Federaţia Educaţiei Naţionale.

Toate federaţiile din educaţie au decis organizarea unor referendumuri în teritoriu pentru a decide dacă vor declanşa greva generală pe termen nelimitat începând din 16 noiembrie. Rezultatele referendumului au fost anunţate de "Spiru Haret" şi de Federaţia Educaţiei Naţionale ca fiind în favoarea grevei generale. În condiţiile politice actuale, Federaţia Educaţiei Naţionale spune că va organiza un nou referendum.

Nemulţumirile sindicaliştilor sunt legate de scăderea veniturilor angajaţilor din sistemul bugetar odată cu intrarea în vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de 10 zile a salariaţilor din domeniul public în perioada octombrie - decembrie 2009 şi de concedierea unui număr mare de salariaţi.

Foto: Gardianul.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.