ACTUALITATE 19 mai 2010

Sindicaliști covăsneni la mitingul din București

de Covasna Media | 5685 vizualizări
În jur de 400 de persoane de la noi din judeţ vor protesta astăzi la marele miting Câteva autocare cu aproximativ 400 de sindicaliști vor pleca, în această dimineaţă, la mitingul de la București, pentru a protesta faţă de măsurile luate de Guvern. Adjunctul Poliţiei Municipale Sfântu-Gheorghe, Gheorghe Drăghici, a declarat ieri că au fost informaţi despre participarea unui număr de cca 400 de persoane, care vor pleca cu mai multe autocare spre București. Este vorba de membri ai confederaţiilor sindicale

În jur de 400 de persoane de la noi din judeţ vor protesta astăzi la marele miting

Câteva autocare cu aproximativ 400 de sindicaliști vor pleca, în această dimineaţă, la mitingul de la București, pentru a protesta faţă de măsurile luate de Guvern.

Adjunctul Poliţiei Municipale Sfântu-Gheorghe, Gheorghe Drăghici, a declarat ieri că au fost informaţi despre participarea unui număr de cca 400 de persoane, care vor pleca cu mai multe autocare spre București. Este vorba de membri ai confederaţiilor sindicale din judeţ: profesori, poliţiști, angajaţi în sănătate, bugetari și așa mai departe.

Confederaţiile sindicale anunţă peste 60.000 de oameni în Piaţa Victoriei, astăzi, la mitingul organizat faţă de măsurile luate de Guvern, fiind aşteptaţi şi mineri, pensionari şi cetăţeni ai Capitalei nemulţumiţi.

Protestele vin în urma negocierilor cu FMI, când autorităţile române au propus ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8 la sută din PIB în 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25 la sută, a pensiilor cu 15 la sută şi o scădere masivă a subvenţiilor.

Ana Sidon

Sursa foto: cotidianul.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 19 mai 2010
Un protest civilizat.
titi, 19 mai 2010
Ca sa platesc un impozit la un PFA ma plimb la 2 ghisee si se ocupa 3 persoane cu hartoagele mele,la un ghiseu se scoate extrasul,la celalalt imi ia hartoaga o doamna care i-o da doamnei care sta pe citeste integral
Primar_la_Hetea, 19 mai 2010
Asa e daca nu se fac manifestatii ca in Budapesta, Chisinau sau Atena, va pierdeti vremea de pomana. Va inchide basescu gura ca pana acum.
gigi, 19 mai 2010
Fratilor, daca nu faceti ca grecii, va duceti degeaba. Astia nu va baga de seama.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.