ACTUALITATE 17 februarie 2013

Simpozion Pro Natura la Palatul Copiilor

de Covasna Media | 70 vizualizări

Palatul Copiilor a organizat simpozionul Pro Natura cu tema „Barza albă - Ciconia-Ciconia”.

Simpozion Pro Natura Palatul Copiilor februarie 2013 - 2

A fost finalizarea unui proiect care s-a derulat timp de un an, perioadă în care copiii județului Covasna au făcut recensământul populației de barză albă, au numărat cuiburile, puii, pur și simplu au urmărit viața lor.

Proiectele au fost foarte bine gândite, a fost implementat atât numărul de berze din trecut cât şi cel în momentul recensării, au fost piperate cu poveștile bunicilor, ale părinților și normal ale copiilor. Profesor Gaal Sándor a prezentat cu ajutorul fotografiilor un referat power point și a fost completat de Farkas István și Zagoni Imola, inspectori specialiști, şi totodată a fost expuse cele mai reușite fotografii ale copiilor, fotografii care arată cele mai interesante momente din viața berzelor. Printre altele, copiii au fost premiați pentru efortul depus, au primit diplome, cărți și toți participanții au fost răsplătiți și cu o masă de prânz din partea organizatorilor. Totodată a fost prezentat proiectul pentru anul viitor, și anume pasărea Prigorie sau Albinăreasa.

Cu toate aceste prezentări sperăm că am realizat un simpozion reușit de unde copiii şi profesorii au plecat cu multe informații noi. Sper că am reușit să „injectăm” în acești copii simțul de frumos față de natură, şi sperăm că la anul vor fi și mai mulți cei care vor fotografia frumusețile naturii şi vom avea mai multe proiecte.

Mulțumim copiilor, profesorilor Inspectoratului pentru efortul depus, şi vă dorim ca primăvara care se apropie cu pași repezi să vă aducă bucuriile naturii, ale primăverii și să aveți parte de satisfacții cum am avut noi la acest simpozion.

Kerekes Jenő, Palatul Copiilor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.