ACTUALITATE 21 septembrie 2018

Siguranța rutieră va fi în centrul atenției sâmbătă, de „Ziua Mobilității“

de Covasna Media | 363 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna vor fi prezenți sâmbătă, 22 septembrie 2018, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la evenimentul „Ziua Mobilității“ organizat în scopul promovării siguranței rutiere.

Oricine se va afla în zonă, începând cu ora 10:00, nu va avea timp să se plictisească, întrucât organizatorii au pregătit o mulțime de activități interesante, atât pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Pentru că siguranța rutieră se află printre temele centrale ale a zilei, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, partener principal în organizarea acestui eveniment, va fi prezent cu o serie de activități menite să aducă în atenția participanților importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Astfel, cei care vin cu bicicleta vor putea să-și exerseze cunoștințele rutiere într-un parc școală amenajat cu indicatoare, marcaje rutiere, semafoare și intersecții. Pe lângă aceasta, în zona poligonului cu obstacole, bicicliștii își vor testa dexteritatea în deplasarea pe bicicletă întrucât, în traficul aglomerat, cei care circulă pe două roți au nevoie și de anumite abilități pentru evitarea unor obstacole.

Pentru copiii cu vârste mai mici sau care vin fără bicicletă la eveniment, polițiștii au pregătit un game board special creat pentru a învăța și exersa regulile de circulație pentru pietoni. Cei mici vor parcurge, într-un orășel în miniatură, traseul de acasă până la școală, sau de la magazin până în parc, fiind nevoiți să aplice regulile de circulație pentru pietoni, astfel încât să ajungă în siguranță la destinație.

În timp ce copiilor le este captată atenția cu activitățile dedicate lor, cei mari se pot opri la standul polițiștilor, unde își pot testa nivelul de cunoștințe rutiere prin intermediul unor chestionare. Aceștia vor fi ajutați de un polițist rutier în cazul în care au nelămuriri și vor primi lămuririle necesare acolo unde va fi cazul.

Activitățile menționate vor avea caracter permanent, pe toată desfășurarea evenimentului.

Pe lângă acestea, la eveniment vor fi prezenți și îndrăgiții câini polițiști, Nero și Amo, care vor executa, începând cu ora 11:30, un exercițiu demonstrativ.

De asemenea, în cadrul momentului de simulare a unui accident rutier, participanții îi vor putea observa pe polițiști în timpul desfășurării activităților specifice cu ocazia cercetării la fața locului.

La eveniment vor fi prezenți, cu surprize și informații intersante, reprezentanți din partea Agenției Naționale Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Așadar, polițiștii vă așteaptă sâmbătă cu multe activități interesante, să învățați ori să exersați regulile de circulație și să ne implicăm fiecare pentru siguranța traficului și reducerea numărului de accidente.

Compartimentul Relații Publice,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.