ACTUALITATE 29 februarie 2012

Sigiliu pe Baza de Tratament a Hotelului Dacia!

de Covasna Media | 373 vizualizări

Banii de la CNAS nu sunt suficienţi pentru acoperirea salariilor personalului medical, astfel că Baza a fost trecută în administrarea Hotelului

Problema Bazei de Tratament de la Societatea de Tratament şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Hotelului Dacia din Covasna a fost pusă în discuţie încă din 2003, adică de la înființarea societății, acţionar unic fiind Casa Naţională de Pensii (CNP).

Din cele 13 sucursale ale societăţii, doar 4 nu au încă personal medical propriu, iar printre acestea se numără şi Hotelul Dacia din stațiunea Covasna. Aici, personalul medical a rămas în subordinea Spitalului Judeţean de Urgențe (SJU) Sfântu-Gheorghe, ceea ce a dat naștere unor numeroase discuţii privind decontarea serviciilor medicale.

„Din cauză că avem un punctaj destul de mic, banii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu sunt suficienţi pentru acoperirea salariilor personalului medical. Cu SJU nu am putut să ajungem la o înţelegere privind contractul, iar noi, ca şi unitate de stat, nu avem voie să avem contract de comodat. De aceea, timp de trei luni, am realizat un contract de parteneriat, prin care suma descoperită la salariile personalului medical să fie plătită de către Hotel. Din cauză că suma încasată de la pacienţi nu acoperea factura emisă de SJU, am fost nevoiţi să renunţăm la această înţelegere”, a explicat managerul Hotelului, Gecse Imre.

Baza de tratament, trecută în administrarea Hotelului

În faţa acestei situaţii, conducerea SC TBRCM Bucureşti a hotărât la şedinţa Adunării Generale angajarea personalului medical de către Hotel Dacia, pentru a avea personal medical propriu. Prin urmare, Baza de Tratament a fost sigilată şi de astăzi se află în administrarea Hotelului. Din acest motiv, directorul general al societăţii, Elena Sârbu, s-a deplasat la Covasna, în vederea negocierii preluării personalului medical.

Baza de tratament nu funcţionează din lipsă de personal 

Potrivit managerului Gecse Imre, la Baza de tratament din Covasna se tratează anual aproximativ 5.000 de oameni, însă momentan aceasta nu funcționează, angajările fiind în curs.

„Am dorit să preluăm tot personalul medical, însă doar șase cadre medicale din 12 au dorit să rămâna la Baza de Tratament”,  a explicat Gecse, arătând că, în urma acestor decizii, alte șase cadre medicale au rămas în afara sistemului.

Managerul Spitalului Judeţean Sfântu-Gheorghe, Nagy Andras Robert, este de părere că situația nu e una chiar dramatică și dă asigurări că se vor căuta cele mai bune soluții pentru cadrele medicale de la Covasna.

„O parte din personalul secției este preluată de Hotelul Dacia, iar cealaltă parte se va redistribui acolo unde este nevoie. Dacă nu se vor găsi locuri, ar putea exista și concedieri, însă aceasta ar fi o soluție-limită; e prematur să spun despre câte persoane e vorba, căci nu sunt finalizate listele cu cei care vor fi redistribuiți. Încercăm să găsim soluții acceptabile pentru toată lumea”, a explicat Nagy Andras Robert.

Simona Negrilă, Ruxandra Cristea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.