ACTUALITATE 18 noiembrie 2009

Şi jefuiţi, şi amendaţi

de Covasna Media | 605 vizualizări
[singlepic=597,250,250,,left]Firma de protecţie şi pază Ares Security din Sfântu-Gheorghe care a fost jefuită la mijlocul lunii octombrie de suma de 250.000 de lei a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei în urma unui control al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Controlul a avut loc în urma jafului şi a vizat modul în care au fost respectate

Firma de protecţie şi pază Ares Security din Sfântu-Gheorghe care a fost jefuită la mijlocul lunii octombrie de suma de 250.000 de lei a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei în urma unui control al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Controlul a avut loc în urma jafului şi a vizat modul în care au fost respectate prevederile legii 233/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că societatea se

angajase să asigure, în baza unui contract de prestări servicii, transportul de valori monetare de la bancă spre colectorii de lapte din Covasna, pentru o firmă din Baraolt. Transportul se efectuează o dată pe lună sau la solicitarea beneficiarului, dar s-a constatat că acest plan nu a fost respectat.

De asemenea, la sediul societăţii nu era amenajat un spaţiu pentru păstrarea şi depozitarea acestor valori, spaţiu în care să existe un seif agrementat, sistem de alarmă şi televiziune cu circuit închis avizate de poliţie, deşi la ultimul control, din luna iunie, poliţiştii recomandaseră societăţii instalarea unui astfel de sistem pentru monitorizarea activităţii angajaţilor. Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform legii cu o amendă în valoare de 2.000 de lei.

Hoţii sunt căutaţi încă

Cercetările pentru identificarea autorilor jafului se află în derulare, de către IJP Covasna.

Potrivit ultimelor date, cercetările continuă pe o pistă bună şi se pare că cei doi suspecţi ar fi avut şi „ajutoare”, din judeţ şi din afară. Persoanele bănuite, a căror identitate sau provenienţă nu a fost prezentată, ar avea antecedente penale.

Jaful de la firma de pază a avut loc în data de 15 octombrie, când doi bărbaţi înarmaţi şi cu măşti negre au furat atunci suma de 250.000 de lei. Atacatorii i-au legat fedeleş pe cei trei angajaţi care se aflau la faţa locului, după care au dispărut cu banii şi o maşină a firmei de pază, ulterior găsită în albia Oltului. Anchetatorii nu au găsit amprente la faţa locului, din cauză că hoţii purtau mănuşi, iar potrivit conducerii Ares atacatorii s-au dat drept poliţişti, aveau două arme tip Kalashnikov, erau îmbrăcaţi în negru şi purtau cagule.

Ana Sidon

Teme articol: amenda Ares Security jaf
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.