ACTUALITATE 31 ianuarie 2011

Sfârşit de săptămână cu evenimente nefericite

de Covasna Media | 41 vizualizări

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Mihai Viteazul” a avut parte de un sfârşit de săptămână cu mai multe evenimente soldate cu răniţi sau persoane decedate.

În cursul zilei de vineri, dispecetarul ISU a fost anunţat de producerea unui incendiu la un grajd din comuna Vâlcele. Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului din Sfântu Gheorghe s-au deplasat pentru a stinge incendiul produs. Acoperişul grajdului confecţionat din lemn a ars pe o suprafaţă de 12 mp alături de 500 kg de fân.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit şi cauza probabilă a incendiului. Focul a pornit din cauza jarului sau a unor scântei purtate de vânt și căzute pe material combustibil.

Sâmbătă dimineaţă a fost anunţat un alt incendiu de această dată în comuna Turia la un perete despărţitor confecţionat din lemn şi exista pericolul propagării incendiului la o casă de locuit.

Pompierii de la secţia din Târgu Secuiesc s-au deplasat la faţa locului şi au eliminat pericolul extinderii. În urma incendiului cauzat de un coş de fum neprotejat termic a ars peretele despărţitor al casei pe o suprafaţă de 3 mp.

Seria evenimentelor nefericite a continuat cu un incendiu la o casă din Chichiş tot în ziua de sâmbătă.

Două echipaje din cadrul Detaşamentului din Sfântu Gheorghe au ajuns la faţa locului şi au stins incendiul. În urma focului au ars mobilierul şi aparatele electrocasnice din cameră şi materialele textile. Din nefericire şi câinele proprietarului a murit în incendiului produs de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile în apropierea mijloacelor de încălzit.

O persoană decedată şi doi răniţi în incendii

Ieri dimineaţă pompierii au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit din Malnaş-sat şi un incendiu din localitatea Baraolt.

În Malnaş-sat ardea peretele dormitorului confecţionat din lemn pe o suprafaţă de 20 de mp. Alături de echipajul de pompieri ajuns la faţa locului s-au implicat şi cetăţenii pentru stingerea incendiului.

Din nefericire, proprietarii, un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 26 de ani, au fost răniţi în incendiu.

În localitatea Baraolt pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Serviciul Voluntar de Urgenţă al oraşului. Deşi pomperii au luptat cu flăcările şi au răzbit în final să stingă incendiul, în urma focului o persoană a decedat.

Cauza cea mai probabilă o reprezintă un rest de ţigară lăsat aprins, dar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a sursei acestui incendiu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.