ACTUALITATE 14 februarie 2019

Sfântu Gheorghe va avea un Mall mai mic

de Covasna Media | 9989 vizualizări

Se vor crea peste 600 de noi locuri de muncă, spun dezvoltatorii galeriei comerciale

Primăria Sfântu Gheorghe a vândut un teren în zona Lunca Oltului unui dezvoltator privat, care își propune să construiască aici prima galerie comercială, adică un Mall de mici dimensiuni, din județul Covasna. Sepsi Value Center va avea 14.800 de metri pătrați și magazine precum Carrefour, Dedeman, Jysk, Pepco, New Yorker, CCC, zonă de restaurante și altele.  

Deschiderea galeriei comerciale este programată pentru primăvara anului 2020, iar proiectul este, în prezent, în faza de PUZ (Plan Urbanistic Zonal), potrivit reprezentantului companiei Prime Kapital, Nemes Zoltán.

„Proiectul va fi dezvoltat pe aproximativ 6 ha de teren, împreună cu Dedeman. Mixul de chiriași ai centrului este construit pe food retailerul Carrefour, însă îi mai putem aminti pe: Sportisimo, Pepco, Noriel, CCC etc. Totodată galeria comercială va avea și un food court cu o ambianță plăcută”, ne-a mai spus acesta.  

De precizat este și faptul că noua locație din Sfântu Gheorghe nu va fi un Mall în adevăratul sens al cuvântului, ci o galerie comercială.

„Va fi o galerie comercială, nu un Mall. Diferența este că o galerie comercială are maximum 30.000 de metri pătrați, iar mall-urile încep de acolo. Sepsi Value Centre va avea 14.800 de metri pătrați”, a mai spus, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, reprezentantul companiei Prime Kapital.  

Beneficii pentru locuitorii reședinței de județ

O altă veste bună, pe lângă faptul că la Sfântu Gheorghe va exista un nou loc de petrecere a timpului liber, este aceea că se vor crea și peste 600 de noi locuri de muncă.

O astfel de investiție va aduce și alte beneficii reședinței de județ, punctează reprezentanții autorității locale.  

Noi am vândut o treime din teren pentru dezvoltatorul imobiliar. Bineînțeles că nu vindeam dacă nu eram de acord cu dezvoltatorul imobiliar. Hotărârea a trecut prin Consiliul Local, a avut girul comisiilor de specialitate. (...) Suntem de acord cu faptul că se creează locuri de muncă în oraș. Bineînțeles că o să fie și venituri suplimentare prin taxe și impozite locale, care ne bucură și pe care le putem folosi tot în scopul comun, în folosul locuitorilor orașului. Cei care până acum mergeau în Brașov sau în alte părți pentru unele mărfuri, vor cheltui banii aici și din banii aceștia vor primi salariu oameni din Sfântu Gheorghe și nu din alte localități. Deci sunt lucruri care ne bucură, normal. Așteptăm să se depună documentațiile de urbanism și atunci o să aflăm exact ce se va întâmpla acolo. Ceea ce știm până acum este doar o schiță de pe site-ul societății. Oficial, încă nu știm exact care sunt intențiile dezvoltatorului”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba.

Caietul de sarcini privind vânzarea prin licitație publică deschisă a imobilului situat în Municipiul Sfântu Gheorghe str. Lunca Oltului, nr. 15, domeniu privat al Municipiului Sfântu Gheorghe în urma căruia s-a vândut terenul unde se va construi galeria comercială arată că durata execuției lucrărilor nu trebuie să fie mai mare de 36 de luni de la data obținerii autorizației de construire sau că valoarea investiției trebuie să fie de minimum 5 milioane de euro.

„Investițiile se vor realiza în scopul amenajării unui complex comercial, respectiv a unui acces (benzi de decelerare); Investiția se va realiza în conformitate cu prevederile documentațiilor de urbanism legal aprobate; Arhitectura va fi in concordanță cu ambientul arhitectural zonal și în conformitate cu prevederile reglementărilor de urbanism; Prin soluțiile adoptate se va asigura protecția clădirilor învecinate precum și protecția mediului; Termenul de solicitare a certificatului de urbanism este de 30 zile de la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;  Durata de execuție a lucrărilor va fi de 36 luni de Ia data obținerii autorizației de construire; Valoarea minimă a investiției va fi de 5.000.000 euro”, arată sursa precizată.

Prețul de pornire al licitației a fost de peste 1,7 milioane de euro, fără TVA, din care terenul, de peste 19.000 de metri pătrați s-a vândut la 90 de euro/m², clădirea administrativă aflată pe acel teren, cu o suprafață de 213 m², la prețul de 21.300 de euro și clădirea de vestiar de 57 de m² la 27.800 de euro.

Același dezvoltator, Prime Kapital, are în plan deschiderea a 14 noi centre comerciale, majoritatea în orașe din România, dar nu numai. Pe lângă Sepsi Value Center din Sfântu Gheorghe, lista de investiții viitoare cuprinde, Galleria Burdas din Bulgaria, Nova Park din Polonia, Galleria Stara Zagora din Bulgaria, Militari Shopping Center din București, Atrium Mall din Arad, Baia Mare Value Center, Roman Value Center, Mall Moldova din Iași, DN1 Balotești, Zalău Value Center, Ploiești Retail Center, Dâmbovița Mall din Târgoviște sau Argeș Mall.

Sursă foto: https://primekapital.com/.

Iulia Drăghici – Taraș

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.