ACTUALITATE 12 martie 2015

Sfântu Gheorghe respectă şi în 2015 Ora Pământului!

de Mirela Cara | 126 vizualizări

061.Earth-Hour_Date

Asociaţia de Tineret Ecou organizează sâmbătă, 28 martie, „Saint George Earth Hour”. Odată cu milioane de oameni din întreaga lume, locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe vor putea participa la unul dintre cele mai frumoase evenimente ale comunităţii, prin care pământenii îi acordă planetei pe care o populează un răgaz de o oră. Din 2007, de când autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală, numeroase oraşe participă la această iniţiativă prin stingerea luminilor din locuinţe, birouri, clădiri etc. sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by.

Sfântu Gheorghe se numără printre oraşele care au susţinut încă din 2008 această mişcare globală, numită Earth Hour. De atunci, în toţi anii au fost organizate „petreceri la lumina lumânării” în mai multe locuri publice din oraş.

Începând cu 2009, oficialităţile s-au raliat la idee şi, în felul acesta, Sfântu Gheorghe a intrat în topul primelor zece oraşe din România participante la eveniment. Acţiunea se va relua şi în acest an, în intervalul orar 20:30-21:30, când iluminatul public va fi oprit în întreg municipiul. În plus, ca în fiecare an, în Parcul Elisabeta se vor desfăşura momente artistice dedicate Pământului. „ONG-urile, persoanele fizice și juridice sunt invitate să se alăture celebrării „Orei Pământului”, ale cărei beneficii sunt extraordinare, mai ales la nivelul schimbării de mentalitate şi al mesajului puternic transmis tinerei generaţii!” – a spus Mădălin Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.