ACTUALITATE 25 iunie 2010

Sfântu Gheorghe aspiră la titlul de Capitală Europeană a Tineretului

de Covasna Media | 46 vizualizări
Proiectul a fost depus zilele trecute și conţine 27 de acţiuni destinate tinerilor Tinerii implicați în proiectul de dobândire de către municipiul Sfântu Gheorghe a titlului de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2013 au depus proiectul la Forumul European al Tineretului. Potrivit unui dintre coordonatorii proiectului, Veres Timea, proiectul este format din alte 27 de proiecte la dimensiuni mai mici pe teme de cultură, sport, protecția mediului, proiecte internaționale şi educație / ocupație pentru tineri.

Proiectul a fost depus zilele trecute și conţine 27 de acţiuni destinate tinerilor

Tinerii implicați în proiectul de dobândire de către municipiul Sfântu Gheorghe a titlului de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2013 au depus proiectul la Forumul European al Tineretului.

Potrivit unui dintre coordonatorii proiectului, Veres Timea, proiectul este format din alte 27 de proiecte la dimensiuni mai mici pe teme de cultură, sport, protecția mediului, proiecte internaționale şi educație / ocupație pentru tineri. Toate acestea se vor derula în colaborare cu aproximativ 50 de organizații non-guvernamentale din județ, costurile fiind identificate la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Pentru a deveni Capitala Europeană a Tineretului, orașul trebuie să iasă în evidență și să se particularizeze printr-un program ambițios prin care tinerilor li se conferă mai multă putere. Capitala Europeană a Tineretului va fi desemnată de către un juriu format din organizații europene de tineret și institutii partenere.

Municipiul Sfântu-Gheorghe doreşte să obțină titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2013, iar Primăria Sfântu Gheorghe şi câțiva tineri au decis ca anul 2010 să fie unul pregătitor în vederea aplicării pentru acest titlu.

Titlul de Capitală Europeană a Tineretului a fost lansat de Forumul European al Tineretului (YFJ), în vederea încurajării unor noi idei şi proiecte inovatoare în ceea ce priveşte participarea activă a tinerilor în societate. Prima Capitală Europeană a Tineretului a fost Rotterdam în 2009, după care Torino în 2010, iar în 2011 Antwerp va primi acest titlu.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.