ACTUALITATE 1 februarie 2010

Sfântu Gheorghe are drapel, fanion şi stemă

de Covasna Media | 1905 vizualizări
Însemnele oraşului - amplasate pentru cunoaşterea specificului local 01feb2010-stemaConsiliul local (Cl) Sfântu-Gheorghe a aprobat însemnele specifice municipiului, acestea urmând să se regăsească, de acum încolo, pe diverse documente sau pe alte obiective ce au legătură cu Primăria municipiului. Însemnele se referă, mai exact, la drapelul, stema şi fanionul municipiului, care vor fi folosie cu prilejul unor manifestări de interes local, în acţiuni protocolare sau festive, putând fi

Însemnele oraşului - amplasate pentru cunoaşterea specificului local

01feb2010-stemaConsiliul local (Cl) Sfântu-Gheorghe a aprobat însemnele specifice municipiului, acestea urmând să se regăsească, de acum încolo, pe diverse documente sau pe alte obiective ce au legătură cu Primăria municipiului.

Însemnele se referă, mai exact, la drapelul, stema şi fanionul municipiului, care vor fi folosie cu prilejul unor manifestări de interes local, în acţiuni protocolare sau festive, putând fi reproduse, după caz, pe insigne, embleme, tipărituri şi alte obiecte destinate să contribuie la cunoaşterea specificului local.

Astfel, consilierii locali au decis că stema municipiului va fi reprodusă pe firmele şi sigiliile administraţiei locale şi pe indicatoarele care marchează intrarea în Sfântu-Gheorghe. De asemenea, stema va fi expusă şi pe frontispiciul Primăriei, alături de stema României.

Steagul municipiului are formă rectangulară, iar fanionul are formă dreptunghiulară, în mjlocul ambelor fiind plasată stema.

Stema oraşului cuprinde mai multe simboluri, precum soarele şi luna, două bastioane şi o efigie ce reprezintă scena învingerii balaurului de către Sfântul Gheorghe. Stema, adoptată în iulie 2007, mai cuprinde şi şapte turnuri crenelate, acestea semnificând faptul că localitatea are rangul de municipiu reşedinţă de judeţ. Stema urmează să fie aşezată pe fondul albastru-auriu al drapelului şi fanionului, aceste culori regăsindu-se inclusiv în compoziţia drapelului secuiesc.

Monica Rizea

Teme articol: drapel stema fanion
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ianos Iuhas, 3 februarie 2010
Culoarea aia aurie e ca nuca-n perete, steagul arată bine "în natură" dar pe foaie şi pe computer arată ca zugrăveala dintr-o bucătărie de vară de la Strehaia.
1acolo, 2 februarie 2010
lumea moare de foame și vouă va arde de steaguri ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.